Jottar Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Skąd mam pobrać nowy soft i dlaczego na starym są takie cyrki? :unsure: Sam sobie nie wgrasz. Tylko ASO. I niestety, jak się okazuje, oni też nie zawsze ogarniają ten temat. Poczytaj sobie ten wątek: http://megane.com.pl/topic/58682-nie-dziala-dzojstik-na-telefonie/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 (edytowane) Bo to nie sprawa softu, niektóre modele mają pilota z rolką, która nie posiada funkcji "klick" tylko i wyłącznie możliwość wyboru poprzez obracanie rolką a nie jej przyciskanie. Posiadam rolkę z opcją "klik" a na pilocie mam łączenie 8 klawiszy: 3 po prawym boku pilota (głośniej, ciszej, pauza lub funkcje telefoneczne) 2 na górze pilota - lewy: wybór pomiedzy radio/media/bluetooth, - prawy: zmiana zakresu stacji radiowych (FM1, FM2, MW, LW) 2 bezpośrednio nad rolką (ta sama płaszczyzna, na której jest rolka - nie wiem do czego służą) 1 bezpośrednio pod rolką (ta sama płaszczyzna, na której jest rolka - nie wiem do czego służy) Sam sobie nie wgrasz. Tylko ASO. I niestety, jak się okazuje, oni też nie zawsze ogarniają ten temat. Poczytaj sobie ten wątek: http://megane.com.pl...k-na-telefonie/ czytałem ten wątek już wcześniej, u mnie wybieranie utworów z pendrive działa poprzez wybieranie rolką i nie muszę nic zatwierdzać - przewijam rolką na dany utwór i automatycznie go załącza ;-) Edytowane 5 Sierpnia 2015 przez MeHow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 u mnie wybieranie utworów z pendrive działa poprzez wybieranie rolką i nie muszę nic zatwierdzać - przewijam rolką na dany utwór i automatycznie go załącza Czyli jak u wszystkich, ale spróbuj wybrać katalog rolką i zatwierdzić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jottar Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Posiadam rolkę z opcją "klik" To, że fizycznie jesteś w stanie kliknąć tą rolką, to nie znaczy, że ona ma tę opcję. Zobacz sobie jeszcze raz wątek, który zalinkowałem - są tam zdjęcia obu wersji pilotów. Różnice są naprawdę subtelne (napis source audio zamiast media i napis OK lub jego brak). Jeśli nie masz rolki z opcją "klik" to nawet wgranie nowego softu nic nie pomoże (koledzy z forum już to przerabiali). Na marginesie, najnowsza obecnie wersja to 3.1.0.7 (info z Renault Polska). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi