kater-acme Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2015 (edytowane) http://bez-wypadkowe.net/showthread.php/21742-Czerwona-Megane-III-GT-1.5-dci-110-KM-VF1KZ1G0248172081-Hajmig /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ Powyżej link do forum bez-wypadkowe, gdzie dokładniej opisałem co i jak. /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ Poniżej garść szczegółów dla potomności i gugla. /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ http://otomoto.pl/oferta/renault-megane-salon-pl-faktura-vat-23-r4-m6-dynamique-ID6y9kMl.html#6ded9221a8 /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ Renault Megane III Grandtour kombi 2012 Dynamique 1.5 dci 110 KM 6 biegów /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ VIN: VF1KZ1G0248172081 /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ Sprzedawca: Hajmig, Warszawa /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ Autko bite, naprawa wykonana partacko, a co gorsza zostało to zatajone i w opisie i we wstępnej rozmowie ze sprzedawcą. A wyszło to na jaw po sprawdzeniu przez rzeczoznawcę. Regulamin pkt. 5.9 Regulamin forum jasno mówi o zasadach wklejania zdjęć. Niewłaściwe poleciało do kosza. -Prezes Edytowane 19 Sierpnia 2015 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Nie znam tego komisu i nie zamierzam znać, nie chcę też stawać w ich obronie, ale to, że coś było lakierowane jak dla mnie nie skreśla auta. Zacytuję Cię ze strony bezwypadkowe.net Być może powiecie, że przesadzam, że to tylko stłuczka była. Sam frein stwierdził: "Auto mechanicznie sprawne lecz po naprawie blacharskiej (kilku elementów). Sugeruję to kolizję. Takie naprawy mogą mieć konsekwencję w przyszłości użytkowania auta. Dalko mu od auta składanego z przystanku lecz niestety uderzenie był na tyle silne że próg poszedł." - ale dla mnie to niestety dyskwalifikacja, szczególnie przy jednak dość wysokiej cenie. Jesli chodzi o próg, to chciałem zauważyć, że w megane III jest on chyba zrobiony ze sreberka po czekoladzie. Podejdź do pierwszej lepszej meganki III i zapukaj w próg palcem - to jest pic na wodę a nie próg. Ja miałem w swojej zagięty od spodu, a nie było żadnej rysy - tzn że mógł się zagiąć od czegoś delikatnego. Kolejna sprawa - kto by wymieniał poszycie w drzwiach? Po pierwsze nie kupisz samego poszycia do drzwi, a po drugie, drzwi do megany III można kupić już za 150zł w kolorze. Ja u siebie też miałem w kombi lakierowane tylne błotniki. Blacharz chciał wstawiać poszycie "bo błotnik pogięty". Ja się nie zgodziłem i błotnik nie był spawany, a podprostowany i zaszpachlowany. W najgrubszym miejscu było ok 1mm grubości powłoki. Jakbym wstawił zdjęcie tego uszkodzenia to być może znalazłyby się osoby, które by tego w ogóle nie naprawiały. Oczywiście osoba, która kupowała ode mnie auto dostała zdjęcia sprzed naprawy do wglądu, a później ASO na Jerozolimskich potwierdziło. Wolę 1mm szpachli niż wstawione idealne poszycie, gdzie za pół roku wyjdzie rdza, bo "Heniu" się nie postarał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Mogę potwierdzić, progi w Megane III są bardzo cieniutkie i łatwo je wgiąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi