kuba__s Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Może masz słaba pompkę co nie potrafi wystarczającego ciśnienia zapewnić? A da się podkręcić jakoś pompkę? Czy może wziąć od C3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scoth8 Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 Przeczyść sobie wężyki oraz dysze spryskiwacza i bedzie OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cocker999 Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 u mnie po zalozeniu tylko pierwszy "sik" byl marny ale teraz to rewelacja w kazdym aucie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba__s Opublikowano 1 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 No dysze to raczej są czyste bo są nowe... a wężyki jak mam przeczyścić przecież płyn leci więc nie ma raczej tam żadnego grubszego brudu... jak dla mnie to wina małego ciśnienia z pompki... więc proszę o wskazówki do zupgradowania pompki ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 1 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 wymień na nową, koszt koło 50 zł, tutorial masz na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba__s Opublikowano 1 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 wymień na nową gorzej jak to nie wina pompki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinpoz Opublikowano 1 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 a jak sikają te spryskiwacze od C3 przy predkości 140 km/h ? czy tez daja rade? bo seryjne to dość dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krismel Opublikowano 2 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 Niedawno założyłem spryskiwacze od c3 - u mnie dobrze spryskują tak do ok.70. Pow. 90 to już stłumione daje pod i na wycieraczki. Jedna rzecz co mi się w nich nie podoba to że po spryskiwaniu trochę płynu powoli wypływa ze sprysków i maska wygląda na "spłakaną" - na czarnym jest to widoczne i trochę mnie wkurza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz35 Opublikowano 6 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 Witam! Mam następujący problem-lewy spryskiwacz(ten od kierowcy) ledwo psika,wudobywa się z niego strużka płynu ale pod bardzo małym ciśnieniem, prawy spryskuje ok. Czy to wina zapchanej dyszy czy dysza jest do wyrzucenia, próbowałem przetykać cieniutka igiełką-może robiłem to za słabo. Przy okazji z jakiego samochody dysze będą pasować do scenicaI (podobno te z C3 za wysoko pryskają). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krismel Opublikowano 6 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 U mnie też lewy psikał słabiej (dlatego wymieniłem na spryski od c3) - samo przepychanie igłą nic nie dawało, rozebrałem i od drugiej strony cienkim wiertełkiem czyściłem - był zapchany białym osadem - (kamieniem). Trochę pomogło ale zdecydowałem się na wymianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Genio Opublikowano 7 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 U mnie w Mojej Reni( M I ph I) jest podobna usterka mianowicie z lewej dyszy jest min. strumień płynu a w prawej jest ok.I moje pytanie jest następujące czy będą pasowac te dysze z C3 do mojego typu Renault?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cnl Opublikowano 7 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 Genio przeczytaj temat od pierwszej wiadomości. //// Panowie, czy to normalne , że w mojej Megi nie ma maty wygluszającej na wewnętrznej stronie klapy silnika? Po otwarciu klapy mam bezpośredni dostep do spryskiwaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrulo Opublikowano 7 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 ja mam taki problemik miałem bardzo słabe cisnienie w przednich spryskiwaczach strumien nawet nie dolatywał do szyby to otworzyłem maske pozdejmowałem te wezyki przedmuchałem je powietrzem az płyn bulgotał w zbiorniczku od cisnienia powietrza złożyłem wszystko tak jak było i odrazu daje dobrze na szybe strumień płynu mineło ze 3dni i znowu słaby strumień tak jak było wczesniej na tylną szybe dobrze płyn leci. Co może być nie tak?? czego to wina jest :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 7 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 Co może być nie tak?? czego to wina jestMoim zdanie, typowo. Zawiesza się tłoczek przy pompce spryskiwacza. Przepchnąłeś go sprężonym powietrzem to było OK, ale pewnie do czasu aż psiknąłeś na tylną szybę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrulo Opublikowano 7 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 a da sie to jakoś naprawić?? to przepchać jeszcze raz powietrzem i nie uzywać spryskiwacza na tylna szybe to wtedy na przód bedzie dobrze działało?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi