agata88 Opublikowano 10 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2008 MEGAN 2 U mnie kontrolka poduszki raz sie paliła + servis raz nie ale po 2 dniach pali sie już cały czas Czytałam wszystkie posty,szukałam tej kostki pod fotelami no nie znalazłam gdzie ona jest w którym miejscu to Megan2 ? Co sprawdzić w nastepnej kolejności, napinacze , bezpieczniki ale gdzie one są? Na allegro znalazłam, ale to chyba wszystko do starszych modeli http://aukcja.onet.pl/search.php?string=+r...mp;encoding=iso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacek_fm Opublikowano 11 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 Jedną z kostek masz w miejscu gdzie pas bezpieczeństwa wychodzi z fotela jest tam szpara osłonięta gumą. Można tam włożyć rękę i na dotyk ustalić jak jest z kostką. Ale może też się okazać, że to taśma w kierownicy się zerwała i dlatego świeci się cały czas, o tym już było na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agata88 Opublikowano 11 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 tz. kostka w fotelu gdzie wychodzi pas to kostka od napinacza ale jest jeszcze 6 poduszek, gdzie są kostki od nich ? podobno pod fotelem, czy w Megan 2 są pod fotelem czy pod wykładziną Jaką obrać kolejność ,sprawdzanie poduszek przednich zostawię na koniec bo ich sprawdzenie chyba jest najtrudniejsze. w serwisie za teśmę chcą 700zł !!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chiller Opublikowano 11 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 U mnie kontrolka poduszki raz sie paliła + servis raz nie ale po 2 dniach pali sie już cały czas Pytanie zasadnicze - czy w ciągu tych 2ch dni odniosłaś wrażenie, że kontrolka zapala się przy mocniejszych skręceniach kierownicy (np. podczas manewrowania na parkingu, albo skrętu na skrzyżowaniu), czy też zapalała się "ot tak" (np. przy przesuwaniu foteli, albo przy jeździe po nierównej nawierzchni)? Jeśli wariant pierwszy - na 99% winny jest zwijacz poduszki kierowcy (moja Meg jest właśnie w trakcie zabiegu jego wymiany ). Jeśli natomiast opcja numer dwa - prawdopodobnie nie łączy któraś z kostek pod fotelem. W każdym bądź razie - CLIP prawdę Ci powie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacek_fm Opublikowano 11 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 Potwierdzam, że najlepiej pojechać na komputer tam powiedzą Ci dokładnie która poduszka i może nawet co dokładnie się zepsuło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agata88 Opublikowano 11 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 tak zrobie, pojad, do mechanika na diagnostykę w poniedziałek Jezeli to zwijacz to gdzie mozna dostać w przystępnej cenie , wiem że sa albo oryginały nowe serwis 700zł, albu wymontowane z innego pojazdu i tu ceny około 300zl [ Dodano: 2008-01-14, 15:38 ] To jakis koszmar zapłaciłam 60zł i co wyszło Auto tech cz-wa B1007 obwód 1 na lini poduszka kierowcy B1008 obwód 2 na lini poduszka kierowcy stwierdzono że to prawdopodobnie wtyczka nie łaczy naprawa 2-3 godziny pracy po 50zł za godzine -150zł ASO Renault Lubliniec Komuter 80zł - cena Na podstawia opisu wydruku z auto tech diagnostyka podobna, wtyczka w fotelu kierowcy Naprawa 1-1,5 godziny koszt 50zł Umówiona jestem na srodę w ASO Gdzie ta wtyczka jest ,przewód wchodzi w fotel jak to sprawdzić,moze wystaczy dobrze wcisnąć i bedzie ok 100 czy 150zł to dużo za sprawdzenie wtyczki [ Dodano: 2008-01-15, 16:55 ] witam B1007 obwód 1 na lini poduszka kierowcy B1008 obwód 2 na lini poduszka kierowcy podobo to zwijacz poduszki , poduszka jest 2 stopniowa Macie jakieś doswiadczenie z kodami ??????? Podobno zwijaczy taśmy jest kilka typów,różnice to tempomat jest lub nie ma halogeny automatyczy włacznik swiateł ceny od 498zł do 640zł w ASO Podobno nie ma zamienników????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pewe Opublikowano 1 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 Mam pytanie trochę zbliżone do tematu. u mnie kontrolki gasną po kilku sekundach, tylko wydaje mi się, że równocześnie kontrolka poduszek i service. Napiszcie jak jest u Was i ewentualnie jak sprawdzić czy wszystko jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jagu Opublikowano 1 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 agata88, przyjedź do mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 1 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 pewe, te kontrolki gasną razem. Powinny gasnąć już na zapłonie. Jak odpalisz auto to nie powinny się świecić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pewe Opublikowano 1 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 ok Tylko nie wiedziałem czy gasną razem czy ktoś coś tam szukał U mnie gasną kilka sekund po przekręceniu zapłonu i potem już nie świecą więc chyba jest dobrze dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBSOON72 Opublikowano 31 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 witam wszystkich.mam podobny problem z kątrolka air.posiadam renault scenic 98r.zakup dwa tygodnie temu.Bajer pojechałem pokazać rodzince. i szwagierek poprosił o kluczyki .poustawiał siedzenie po swojemu i kierownice od tamtej pory zapala mi się kontrolka air.i pali się cały czas co robić?pomocy czy to coś poważnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jagu Opublikowano 31 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 Pozłączaj wtyczki pod fotelami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBSOON72 Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 pomoże.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 ROBSOON72, Jak nie sprawdzisz, to się nie przekonasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBSOON72 Opublikowano 2 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2008 wielkie dzięki pomogło :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi