oil Opublikowano 23 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 A jakim programem sprawdzałeś. Sprawdź jeszcze wtyczki do poszczególnych elementów, zobacz czy wiązka nie jest przetarta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yaxiz Opublikowano 24 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 Delphi, na weekendzie zagladne jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oil Opublikowano 24 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 U siebie też sprawdzałem Delphi i na moje to można sobie ten program w buty wsadzić Wykrył dwa błędy na fotelu kierowcy a nie wykrył odpiętej wtyczki poduszki fotela pasażera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piottro1 Opublikowano 9 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2019 (edytowane) I mnie dopadła usterka Airbag+Service. Od kilku dni bez przerwy świecą się Airbag i Service, około pół roku temu kontrolka zapaliła się na chwilę, później jeszcze kilka razy też chwilowo. Zdemontowałem fotel kierowcy, żeby sprawniej dostać się do wtyczek. Wcześniej odłączyłem akumulator. Wszystkie sprawdzone i popsikane sprayem "kontakt". Podobnie fotel pasażera oraz wtyczka poduszki za schowkiem i w kierownicy. Nie pomogło. Zdemontowałem kierownicę i sprawdziłem wtyczki - zmierzyłem taśmę zwijacza i nie mam przejścia na pinach 5, 6 i 7. Przed chwilą kupiłem taśmę wraz z wtyczkami (koszt 80 pln). Dojdzie paczka to będę wymieniał (na końcu podam link do dobrego tutoriala). Podczas przeglądu wtyczek trafiłem na kilka nieznanych mi rzeczy. Poproszę doświadczonych kolegów o pomoc i odpowiedzi na moje pytania. 1. Co to za urządzenie? (znajduje się pod wykładziną, tam gdzie są schowane w podłodze wtyczki pod fotelem kierowcy): 2. Do czego służy ta krańcówka pod fotelem kierowcy? Powyżej to wtyczka do napinacza pasów? 3. Czy dobrze zgaduję - (1) wtyczka główna - poduszka, napinacz, podgrzewanie, (2) wtyczka do poduszki fotela, (3) przekaźnik podgrzewania fotela? Wymiana taśmy zwijacza: Edytowane 9 Lipca 2019 przez piottro1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackShadow Opublikowano 10 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 Panie i Panowie ja natomiast mam zupełnie inny problem w Megane II Ph I 2005r 2.0 T z tymi wspaniałymi dwoma kontrolami ... Mianowicie u mnie wogole się nie zapalają ani na zapłonie ani pomimo tego że mam uszkodzona taśmę kierownicy a także podczas mode test zegarów wogole się nie zapalają. Co z tym zrobić i gdzie szukać powodu ? DrNO pomocy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 10 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 Krańcówka to czujnik położenia fotela kierowcy, decyduje o stopniu napełnienia poduszki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piottro1 Opublikowano 10 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 Dzięki. A pierwsze zdjęcie ktoś rozpoznaje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 10 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 To jest czujnik ABS-ESP. Czyli czujnik obrotu wokół własnej osi i przyśpieszenia poprzecznego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oil Opublikowano 11 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2019 16 godzin temu, BlackShadow napisał: Panie i Panowie ja natomiast mam zupełnie inny problem w Megane II Ph I 2005r 2.0 T z tymi wspaniałymi dwoma kontrolami ... Mianowicie u mnie wogole się nie zapalają ani na zapłonie ani pomimo tego że mam uszkodzona taśmę kierownicy a także podczas mode test zegarów wogole się nie zapalają. Co z tym zrobić i gdzie szukać powodu ? DrNO pomocy!!! Może ktoś żarówki zdemontował z deski zegarów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piottro1 Opublikowano 11 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2019 Paczka z taśmą dotarła dzisiaj. Wymieniłem i błąd zniknął Wszystko robiłem wg filmiku, który podałem wyżej. A oto przyczyna: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusiu Opublikowano 17 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2019 Cześć, u mnie taśma zerwałą się przy wtyczce. Polutowałem, przejścia niby są, ale kontrolka nie zniknęła - wymienię taśmę na nową. Ale mam pytanie związane z "pająkiem" jak montowałem go na miejscę, wpinałem trzy wtyczki wychodządze z kolumny kierowcy. Czerwoną podłużną i dwie pozostałe, na lewo i prawo od tej czerwonej. Nie mam w aucie tempomatu. I tu rodzi się pytanie, gniazdo po lewej stronie pająka nie ma u mnie Pinów, tylko taką blaszczkę trzymającą wtyczkę. Czy tak to powinno wyglądać? Czy coś jednak jest nie tak i ona odpowiada za wpięcie Airbag? - Może źlę włożyłem taśmę z pinami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piottro1 Opublikowano 17 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2019 Tak to gniazdo wygląda u mnie - są piny: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wenom44 Opublikowano 17 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2019 (edytowane) 2 godziny temu, kusiu napisał: ...tylko taką blaszczkę trzymającą wtyczkę. Czy tak to powinno wyglądać? Czy coś jednak jest nie tak i ona odpowiada za wpięcie Airbag? - Może źlę włożyłem taśmę z pinami? Chyba źle złożyłeś gniazdo. Blaszkę trzeba włożyć pod piny. Jak nie masz tempomatu to pinów masz 5 a nie 7. A jeżeli masz przejścia na pinach i poprawisz blaszkę, to wszystko powinno działać. Popatrz dokładnie Edytowane 17 Lipca 2019 przez wenom44 Doprecyzowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusiu Opublikowano 17 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2019 Dzięki chłopaki, rozbiorę i złożę ponownie. Mam przy okazji pytanie, na znanym portalu aukcyjnym można kupić taśmę z końcówkami 7 PIN, czy mimo iż mój zwijacz nie korzysta z dwóch pinów, mogę tę taśmę zastosować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wenom44 Opublikowano 17 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2019 (edytowane) Można, ale tempomatu z tego nie będzie. Nie będziesz miał wyjścia na 2 dodatkowe piny. Przylutujesz to, ale nie masz kabelków od tempomatu. Musiałbyś wymienić te wiązki, które łączy taśma z dwóch stron. Sprawdź tą blaszkę. Prawdopodobnie nie potrzebujesz nowej taśmy. Edytowane 17 Lipca 2019 przez wenom44 Doprecyzowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi