Maniek Opublikowano 12 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 Witam! W sobotę miałem niezwykle dziwny przypadek związany z hamulcami. Mianowicie ruszając z osiedla ode mnie nagle coś zaczęło niesamowicie hałasować, piszczeć, trzeszczyć - rózne określenia tego są. Wyraźnie bylo słyszeć, że to z koła przedniego od strony kierowcy.Zatrzymałem się i rozglądam co to mogło być. Nic nie zauważyłem niepokojącego więc ruszyłem dalej. A tu znowu to samo. Wkońcu z denka poddenerwowany lewarek pod samochód, koło rozkręcone i co się okazało? Maleńki kamyczek wpadł mi między tarczę metalową osłaniającą a zewnętrzną część tarczy hamulcowej - pierwszy raz coś takiego mi się zdarzyło. Taki mały kamień, a hałasu na całe osiedle heh! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 12 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 ale zonk!!! :} pierwszy raz o czyms takim slysze Maniek, Ty to jakis magik czy co? :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek Opublikowano 12 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 Chyba raczej pechowiec Albo szczęściarz inaczej :) Wśród znajomych również każdy się dziwił jak to możliwe, a jednak :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 Troche lepiej mialem, otoz ruszalem z parkingu do tylu a tu kolo sie blokuje od strony pasazera. odkrecilem kolko i co kamien wielkosci piesci miedzy zaciskiem a felga tak zblokowal kolo ze nie dalo sie go ruszyc. Ciekawe czy ktos to specjalnie zrobil?? Podobnoc takie numery robia chlopaki z Autoholu, zarobek maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 też tak raz miałem, zauważyłem rysę na tarczy co się okazało kamyczek został wgnieciony w klocek i zrobił głęboką rysę w tarczy, po 2-3 tyś od wyjęcia go na tarczy nie było po nim już śladu, piszczeć nie piszczało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marco06 Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Mam Lagunę 2 i u mnie niestety zdarza się to dość często, powiedziałbym, nic nadzwyczajnego. Zwłaszcza, że codziennie przejeżdżam przez krótki odcinek drogi żwirowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Skok tłoka pod obciążeniem nie przekracza 2 mm, czyli jakiej średnicy musi być ten kamień, żeby został między tarczą a klockiem biorąc pod uwagę, że docisk jest równomierny z dwóch stron. Kolejne pytanie jak się dostał w tę szczeliny? To piszczenie i rysy na tarczy to beznadziejne klocki, a takich jest w sprzedaży coraz więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu73 Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Dla marco złota łopata, a kamyszki to potrafią się zblokować między tarczą a osłoną. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi