ponte Opublikowano 12 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 Witam kupiłem samochód na oryginalnych 17 calowych alufelgach z oponami letnimi. Potrzebuje kupić felgi stalowe na zime. Znalazłem używane oryginalne 16 cali et42. Czy podejdzie to do mojego samochodu ? Pisze bo widziałem różne et 43,42,47 i każda podobno do Renault Megane III. Z góry dziękuje za pomoc pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kambastian Opublikowano 21 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 Dołączam się do pytania. Ktoś z użytkowników mógłby zabrać głos, też kupiłem megę 3 w tym silniku i niewiem jak trafnie dobrać felgi stalowe właśnie przez różne et. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodora Opublikowano 21 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 Ja w tamtym roku kupiłem felgi z oponami na zimę 16 cali. Odsadzenie "et" bodajże 47. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskrobany Opublikowano 21 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 Ja mam alufelgę 16 cali i 43 ET i wszystko jest jak powinno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal.s Opublikowano 26 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 W sobotę zamontowałem felgi stalowe 16 cali, et47 - zrobiłem ok. 200 km i ok. Letnie są na 17" alu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kambastian Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 (edytowane) Zakupiwszy stalówki firmy trebl 16,5J et 47 Edit : kur..wa co za szajs, nie polecam, na alledrożyźnie oficjalna aukcja firmy oponeo. Nowe, wprost od producenta, sprawdzane, sru tu tu tu. Zajezdzam do serwisu z tymi felgami, jeszcze w oryginalnych pudłach, pracownik zakłada pierwszą i oczy wybauszył, zakłada drugą, trzecią i czwartą. Wszystkie cztery nowe felgi są krzywe. Co za bubel, firma trebl. Nie polecam Edit 03.11.2015 - dziś zabiera kurier, zobaczymy jak ustosunkuje się oponeo. Skandal żeby wszystkie 4 felgi nowe były krzywe. Edytowane 3 Listopada 2015 przez kambastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal.s Opublikowano 3 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 Podpinam pod ten temat problem śrub... na wulkanizacji przekładając alu na stalówki (z 17 na 16) stwierdzili, że śruby od alu (te z podkładką) pasują do stalowych i mogą być. Nie jestem mechanikiem, ale mam dziwne wrażenie, że auto inaczej się prowadzi. Wiem, że może to być kwestia opon (Barum Bravuris 3), ale w drugim aucie nigdy czegoś takiego nie odczuwałem po zmianie opon (fakt, że przekładka na tej samej feldze stalowej). Meganka szczególnie na bardzo dziurawych i krzywych drogach zachowuje się trochę nerwowo. Dodam, że tak przy 90 km/h pojawia się szum, taki jakby łożysko się kończyło - a tak nie jest. Podobne Barumy (2 generacji) używałem w drugim aucie 5 lat i nigdy takie odgłosy się nie pojawiały. Nadmieniam także, że jak dokręcali śruby to dość mocno męczyli się dokręcając kluczem dynamometrycznym. Czy w przypadku stalówek powinno się stosować "normalnych" śrub? Ktoś miał podobny problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jottar Opublikowano 3 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 Pisałem o tym ostatnio w innym wątku. Do stalowych felg powinny być inne śruby - bez ruchomych kołnierzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogin74 Opublikowano 7 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 (edytowane) Gdyby ktoś potrzebował, to mam do odsprzedania komplet felg stalowych R16 do megane III. Felgi z kół zapasowych, w stanie idealnym. Kupiłem, bo miałem zamiar u siebie założyć. Ale trafiły mi się aluski w dobrej cenie :) Edytowane 8 Listopada 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kambastian Opublikowano 8 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 (edytowane) papuga Jaka cena za komplet? Regulamin pkt. 5.13 – cytowanie Aston76 Proponuję Koledze zapoznać się z regulaminem forum, bo widać że ten punkt programu został pominięty podczas rejestracji.Aston76 Edytowane 8 Listopada 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogin74 Opublikowano 8 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 550 PLN, najlepiej z odbiorem osobistym :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi