mbewicz Opublikowano 30 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Cześć, *************************** Mam problem ze stukami podczas ruszania, przyspieszania, zwalniania i zatrzymywania (bez wzgledu na to czy to hamowanie lub odejmowanie gazu - stukanie wystepuje w obu przypadkach). *************************** Jest to pojedynczy stuk, jakby plastikowy. Dochodza z okolic skrzyni biegow. Samochód jeździ jak należy, moc ma, silnik w czasie jazdy i na postoju pracuje normalnie, obroty w normie, samo dodawanie gazu nie generuje stukow. *************************** Jesli delikatnie rusze to stuku nie slychac, tak samo przy zatrzymywaniu - jesli zrobie to delikatnie to nie slychac. *************************** Z drugiej strony jesli rusze delikatnie, a zatrzymam sie gwaltownie to stuku mimo wszystko nie slychac. Odwrotnie tak samo (delikatne hamowanei - gwaltowne ruszenie). *************************** *************************** Ostatnio wymienilem: - rozrzad - wszystkie poduszki silnika Stuki dalej wystepuja, mechanik powiedzial, ze wszystko jest ok, nie ma luzow. Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki,5.9 - Enter Zapoznaj się z regulaminem forum :!: P_r_z_e_m_o Dodano: 30 paź 2015 - 14:09 Prośba o wsparcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 30 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Zostaje już tylko koło dwumasowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_C Opublikowano 30 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 (edytowane) Albo jakieś ustrojstwo luzem się wala. Ja kiedyś miałem tak samo, rozwiązaniem problemu było jakieś pudełko pod siedzeniem... Edytowane 30 Października 2015 przez Michal_C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mbewicz Opublikowano 30 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Zostaje już tylko koło dwumasowe. Nie mam innych objawów dwumasy... Stuk jest dosłownie taki jakby coś się walało w przy skrzyni biegów. "Objawy zużycia koła dwumasowego to najczęściej: - hałas i stukanie pochodzące z silnika podczas włączania i wyłączania zapłonu, Brak. - drgania wydobywające się z okolic silnika podczas pracy na biegu jałowym,również przenoszone na karoserię (odczuwane drżenie nadwozia), Tylko typowe dla diesla drgania. - przerywana praca silnika wszelkiego rodzaju hałasy i stuki wydobywające się z okolicy skrzyni biegów Praca silnika jest OK, stuki tak jak wyżej. - szarpanie auta przy ruszaniu brak możliwości płynnego ruszenia oraz zmiany biegów Brak. - stukanie dochodzące z okolicy skrzyni biegów przy niskiej prędkości obrotowej silnika Brak." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelosek Opublikowano 30 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Sprawdź cały układ wydechowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikah Opublikowano 3 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 Sprawdź obudowę filtra powietrza, u mnie generowała stuki, mechanik wcisnął kawalek gąbki pomiędzy obudowę a ściankę grodziową i stuki nie powróciły :lol: Pozdro. Mikah Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi