noxon Opublikowano 15 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Witam. Ukradli mi radio z mojego autka scenic III wraz z kostkami do radia (przewody oczywiście odcieli). Kupiłem kostkę i radio i mam teraz problem z podłączeniem bo nie mogę odróżnić od siebie dwóch przewodów bo są oba takie same zielone, są to pin-1 i pin-12. Wiem, że pin-1 to sterowanie wł. i wył. systemu multimediów a pin-12 to sygnał dźwiękowy nawigacji ale w jaki sposób mogę sprawdzić który jest który, nie chciałbym próbować metodą prób i błędów. Czy można je jakoś zmierzyć np. miernikiem? Ewentualnie gdzie jest druga strona tych przewodów bo jak bym wiedział to bym sobie już przedzwonił. Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gRRuby Opublikowano 15 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 A możesz podać typ radia czy rocznik auta? Czy masz i jaką masz nawigację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noxon Opublikowano 15 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 (edytowane) A możesz podać typ radia czy rocznik auta? Czy masz i jaką masz nawigację? Scenic III 2012r FL radio z BT i USB, navi TOM TOM Edytowane 15 Listopada 2015 przez noxon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gRRuby Opublikowano 15 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 To powinieneś znaleźć wszystko co potrzebujesz http://megane.com.pl/topic/56528-zlacza-radia-wtyczki/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noxon Opublikowano 15 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 (edytowane) papuga. z powyższego postu właśnie wcześniej wyczytałem i wiem co to są za przewody tylko nic mi to nie daje bo muszę wiedzieć który jest który lub gdzie one mają drugie końce Regulamin pkt. 5.13 – cytowanie Aston76 Edytowane 15 Listopada 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 15 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Noxon napisz do kolegi cinas_. Powinien pomóc w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 17 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 Miernik do ręki i sprawdzić Pin 1 radia idzie na pin 1 licznika kostka szara Pin 12 radia idzie do nawigacji na pin 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi