krzysiunowak Opublikowano 20 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 (edytowane) Witam! Mam problem z klaksonem. Nie działa, gdy koła ustawione są równolegle do nadwozia (prosto). Słychać klik przy naciskaniu ale nic poza tym. Czasem zadziała, gdy skręcę kierownicę w prawo lub w lewo tak mniej więcej o 1/4 obrotu. Sprawdziłem bezpieczniki (wszystkie bo nie wiem który to - schemat a wygląd miejsca z bezpiecznikami to dwie inne bajki) i wszystkie są sprawne. Jest ktoś w stanie mi pomóc? Mogę coś z tym zrobić sam czy muszę jechać do mechanika? Dziękuję za pomoc Edytowane 22 Listopada 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 20 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Możliwe, że jest to wina zwijacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiunowak Opublikowano 20 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 (edytowane) Droga zabawa taka kontrola i ewentualna wymiana w ASO? Czy na przykład mój mechanik sam to może zrobić? Albo lepiej, nie mogę gdzieś "popukać", żeby to naprawić? PS.Który bezpiecznik jest od klaksonu? Edytowane 21 Listopada 2015 przez krzysiunowak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 21 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 Z Poznania do Kaczorów masz kilkadziesiąt kilometrów i warto iść w tym kierunku (mam na myśli wyjazd do Marcina). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiunowak Opublikowano 21 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 Masz na myśli el-cars? A mógłbyś wskazać mi bezpiecznik od klaksona na zdjęciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 21 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 Opis jest wewnątrz klapki, lub w instrukcji obsługi (do ściągnięcia po polsku z Moje Renault). Oprócz ElCarsu w Kaczorach jest jeszcze Marcin, czyli _cinas z forum. Wydaje mi się, że nim będzie się najlepiej umówić :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jottar Opublikowano 21 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 Jak jesteś z Poznania to znam świetnego i sprawdzonego elektronika/elektryka w Komornikach. Specjalizuje się w Renówkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiunowak Opublikowano 21 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 (edytowane) Opis jest wewnątrz klapki, lub w instrukcji obsługi (do ściągnięcia po polsku z Moje Renault). Znalazłem w instrukcji, ale opisane jest tam tylko około 50% bezpieczników, z czego może 12 szt. pokrywa się z moim zdjęciem . Zerknę na bezpieczniki w komorze silnika, może tam znajdę. Jak jesteś z Poznania to znam świetnego i sprawdzonego elektronika/elektryka w Komornikach. Specjalizuje się w Renówkach. Mógłbym prosić o namiary i jeśli znasz, to jaki byłby koszt naprawy takiej awarii? Edytowane 21 Listopada 2015 przez krzysiunowak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 21 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 Oprócz ElCarsu w Kaczorach jest jeszcze Marcin, czyli _cinas z forum. Wydaje mi się, że nim będzie się najlepiej umówić :) mógłby się kolega _cinas bliżej Śląska przeprowadzić - miałby więcej roboty no i kasy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jottar Opublikowano 21 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 Mógłbym prosić o namiary Posłałem na priva. Dodano: 21 lis 2015 - 19:59 Bezpiecznik od przekaźnika klaksonu na zdjęciu jest w lewym górnym rogu - wyższa z tych dwóch piętnastek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 22 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 Jeżeli ma problem z klaksonem podczas jazdy na wprost, a powraca jak przekręci kierownica to na bank jest problem z taśmą od poduszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiunowak Opublikowano 22 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 (edytowane) Papuga. A droga w wymianie/naprawie jest to część? Regulamin pkt. 5.13 – cytowanie Aston76 Edytowane 24 Listopada 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1807 Opublikowano 23 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Kompletny używany zwijacz do Fluence kupiłem za 149 zł. W ASO Olsztyn gość zaśpiewał ok. 900 zł z wymianą. Oczywiście mowa tu o tempomacie. Dodano: 23 lis 2015 - 08:26 Dodam, że ASO nie naprawia, tylko wymienia na nowe. Samo nawinięcie taśmy na rolki w zwijaczu to, jak dla mnie, czarna magia. Trzy dni prób i zawsze coś wychodziło nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiunowak Opublikowano 23 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Zadzwoniłem do ASO w Poznaniu i za zwijacz zaśpiewali mi 1320 zł !:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jottar Opublikowano 23 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Dzwoń do Bartka Woźnego. Numer masz. Tak w ogóle, to nie wiem, czy na Twoim miejscu bym nie szarpał o to komisu, w którym kupiłeś auto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi