RoFAG Opublikowano 29 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 (edytowane) Witam wszystkich. Mam problem z MEGANE III phI ('10, 1.5dci). Po włożeniu karty startowej do czytnika nie ma żadnej reakcji na licznikach -tj. brak jest włączenia zapłonu, zerowy brak na włożenie jakiejkolwiek karty, nawet zła karta nie powoduje wyświetlania komunikatu NIEWŁAŚCIWA KARTA. Bateria w pilocie jest OK. Karta jest OK - obie są dobre, otwierają auto itp. Czytnik jest OK - sprawdziłem w innej takiej samej MEGANE i czytnik działa, odpalają inne MEGANE. Inne czytniki nie działają - wkładałem inne działające czytniki, nadal zero reakcji. Bezpieczniki są OK - sprawdziłem pod deską i pod maską Wtyczki są OK - sprawdziłem pod deską i pod maską odłączając i podłączając ponownie włącznie z BCM/UCH Nie mam kompletnie pomysłu co to może być - żadnych wcześniej objawów nie było. Jedynym co mnie nie pokoi to dziwne pikanie - wydobywało się z pod deski rozdz. z prawej strony. Wydaje mi się, że może to być od alarmu - poprzedni właściciel zamontował Proxima. W każdym bądź razie po odłączeniu zasilanie od puszki z bezpiecznikami to ponownym podłączeniu zaczeło przez chwilkę pikać. Proszę o pomoc jeśli ktoś ma jakiś pomysł. Edytowane 29 Listopada 2015 przez RoFAG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 29 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Objawy są podobne jak przy uszkodzeniu wiązki między czytnikiem i UCH, lub samego UCH. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoFAG Opublikowano 29 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 (edytowane) jakaś pomoc w naprawie? na str. 10 jest moduł UCH, a na str. 12 jest rozpisana wtyczka w której są kabelki do modułu karty : 3 26B Sygnał + obecności karty 4 26BK - czytnika karty 5 26BH + czytnika karty 6 26BG Sygnał danych modułu UCH/czytnika karty 7 26BD Sygnał synchronizacji modułu UCH/czytnika karty 8 26N Sygnał + włączania/wyłączania silnika Myślisz że idę dobrym tropem. PLATFUSI.PDF Edytowane 30 Listopada 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jose22 Opublikowano 29 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Ja stawiam na PROXIMA odcina jakiś obwód. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 30 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Wywal alarm i powinno zagadać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoFAG Opublikowano 30 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 (edytowane) dziekuje za porady - rano walczylem, najgorzej bylo znalesc to male ustrojstwo ale jednak sie udalo' odciolem kabelkim zmostkowalem i bangla :) Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Aston76 Edytowane 8 Grudnia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi