n1gdy Opublikowano 30 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 (edytowane) Witam. Mam następujący problem a mianowicie: ostatnio wymieniłem całe wnętrze w megane II przednie i tylne fotele i pojawił się problem a mianowicie zaświeca mi się kontrolka air bag i service. Pojechałem pod clipa i wywala błąd stały DF 077 obwód poduszki powietrznej bocznej piersiowej przy kierowcy - CO ( obwód przerwany) fotel kierowcy pod żadnym względem i pozorem nie jest ani nie był szyty ani coś majsterkowane, stąd moje pytanie co z tym fantem zrobić? Dodam, iż jak wyłączę tą poduszkę w clipie to servis i ikona air bag znika. Na zdjeciach ten błąd i dziwne wartości ohm. Proszę o pomoc. Edytowane 30 Listopada 2015 przez n1gdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 30 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Do sprawdzenia, czy nowy fotel ma poduszkę, a jak ma, to czy wiązka jest sprawna i nie ma czasem przerwy w kostce pod fotelem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n1gdy Opublikowano 30 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 A o jakiej mowa kostki pod fotelem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 30 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Złącze, które przekazuje sygnał z fotela do instalacji elektrycznej samochodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n1gdy Opublikowano 1 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 A to patrzyłem tą kostkę pod fotelem i nic. Zastanawiam się czy ta poduszka po drodze gdzieś jeszcze w fotelu łączy się z instalacją? Dodano: 01 gru 2015 - 18:15 Jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Przewody idą bezpośrednio z kostki pod fotelem piny 11 i 12 do poduszki. W samej poduszce jest odpowiednie gniazdo do podłączenia dwóch przewodów odpalających. Do poduszki podłączony jest też trzeci przewód masowy podłączony do kostki pod fotelem pod pin 13. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n1gdy Opublikowano 2 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 (edytowane) Usterka naprawiona komunikat błędu air bag i service zniknął - przeczysciłem styki od poduszki bocznej w kostce fotela i te same styki od poduszki w kostce co wychodzi z wykładziny. Dziękuję za pomoc. Edytowane 2 Grudnia 2015 przez n1gdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi