topkrk Opublikowano 16 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 (edytowane) Ponte, Masz telefon w wiadomościach pw. Edytowane 16 Grudnia 2015 przez topkrk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponte Opublikowano 28 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Teraz dopiero mam znów czas na ten temat. Święta święta i po świętach... OK dziękuję za numer. Będe dzwonił jak tylko ogarnę, żeby samochód nie był potrzebny. A kiedy by Tobie pasowało? mogłoby być teraz jakoś przed sylwestrem ? Zrobiłbyś mi to czy trzeba będzie udostępniać clipa i zdalnie ? Udało by sie na miejscu? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 28 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Kolega topkrk udostępni clipa i to roboty na 20 minut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
topkrk Opublikowano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Nie ma sprawy tylko już po Nowym Roku bo jutro wyjeżdżam w góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponte Opublikowano 30 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Np sobota wchodziła by w gre? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 30 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Chłopaki szybciej fonem się dogadacie , chyba ze ma być archiwum ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marco_RLKP Opublikowano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Sprawdź czy przebieg masz oryginalny - w Lagunach III, w autach po "skorygowaniu" przebiegu właśnie tempomat przestawał działać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 (edytowane) Czy po przełączeniu przełącznika masz na wyświetlaczu komunikat Tempomat / Ogranicznik ? 1. Jak nie to , czy działał kiedyś tempomat ? 1a. Jak nie to nie aktywowany tempomat w sterownikach 1b . Jak tak to jest jakiś problem z układem paliwowym lub czujnikami lub wyleciało kodowanie w ecu silnika 2. Jak tak to jest problem czujnikami , lub błąd w ecu silnika który nie pozwala uruchomić tempomatu Podepnę się. Mam sobie Megane 3. Wszystko hulało z tempomatem aż miło. Ostatnio jednak chciałem sobie go ustawić, i niestety, po naciśnięciu guzika z środkowej konsoli nie było żadnej reakcji. Czy to ogranicznik, czy regulator, nic nie zadziałało. Jak szybko sprawdzić, w czym może być problem? Ostatnio miałem wymieniane sondy lambda i coś chłopaki mogli się bawić w warsztacie z jej podobnymi czujnikami. Może to być przyczyną?? Edytowane 10 Kwietnia 2016 przez muuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Wyleciał z ustawień serownika pewnie coś się bawili przy wymianie sondy lambda Jest to do naprawienia bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Dzięki, poszukam więc kogoś z CLIPem ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spawacz111 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Witam mam podobny problem. Na 3 biegu 30 km/h regulator działa, na 4 i 5 biegu każda prędkość, na 6 biegu włącza się na moment (2-3 sekundy) wybija i nie da się sterować, ogranicznik działa w całym zakresie. Ktoś ma pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Nie te koła, wymieniona skrzynia biegów, problem z pracą silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgredek25 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Jeżeli po włączeniu tempomatu/ogranicznika przyciskiem obok hamulca ręcznego nie pojawia się nic na tablicy to znaczy, że tempomat się "rozprogramował". Miałem ten sam problem. Wystarczy kilka kliknięć w CLIPie. Gdyby ktoś z okolic potrzebował się podłączyć to służę pomocą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kshychu Opublikowano 28 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 Cześć. Od pół roku jestem (nie)szczęśliwym posiadaczem Laguny 3. Nie szczęśliwym bo jak się okazało kopnięta do tyłu o 100 000 km. Ale do sedna. W grudniu magik CLIPowy zrobił cuda bo komputer walił milion różnych błędów. I okazało się że cofnięty licznik był nieudolnie. Pomogło dopiero "zhackowanie" sterownika silnika tak żeby poprosił o nowy soft. (ASO Renault chciało wymieniać sterownik). Po wgraniu czystego softu wszystko wróciło do normy (z 220tys zrobiło się 320 tys) i tempomat zaczął działać. W zeszłym tygodniu zapchał się DPF i w związku z paroma jeszcze usterkami mechanicznymi oddałem autko do mechanika. I chyba przez procedurę wypalania tempomat znów się wysypał. jako że trochę się wybuliłem za naprawy zwracam się do Was czy ktoś z Krakowa lub okolic mógłby ogarnąć mój tempomat za "piwo". Fajnie by było przed wyjazdem w trasę na wakacje go mieć. Oczywiście jeżeli chodzi jedynie o 'przyuczenie' po programowaniu. Jeśli to grubsza sprawa to temat do obgadania. Liczę na wsparcie - pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheOktik Opublikowano 6 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2017 Poszukaj poprostu kogoś z CLIPem. Niech Ci wykona autokonfigurację. Jak nie pomoże, mogę się połączyć zdalnie i coś zaradzić ale tak czy tak CLIP potrzebien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi