szakalo333 Opublikowano 5 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 Cześć, Koledzy pomocy, historia wygląda tak.XXX Auto kupione, od babeczki która kupiła auto od handlarza z Poznania, liczyłem się że auto jest po jakimś wypadku, wszystko wydawało się ok tylko lekko szarpało przy dodawaniu i puszczaniu gazu od 3 biegu wzwyż. Diagnoza na szybko --> poduszka pod skrzynią. XXX Niestety u mechanika okazało się że w Megi siedzi skrzynia biegów od Clio ( JH3 175 ) ponadto nie działa tempomat od 3 biegu wzwyż jak pisaliście wcześniej 0 reakcji na włączenie tempomatu)XXX Skrzynia wymieniona na ( JR5 175 ) zgrany nowy soft czy jak to się mówi , niestety problem pozostał, dalej szarpie i tempomat nie działa. Czy macie pomysł jak można temu zaradzić ? Mechanik się poddał, mówił że kombinował na wszystkie strony w kompie z wielkością kół itp...XXX Będę bardzo wdzięczny za pomoc. XXX XXX REGULAMIN pkt. 5.9 Zabrania się nadmiernego i niepotrzebnego stosowania klawisza ENTER...-mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 5 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 Tempomat nie można aktywować tempomatu czy ( nie wyświetla na liczniku iż mamy włączony ) czy nie reaguje na przycisk włączenia "aby sam dodawał gazu " ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheOktik Opublikowano 5 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 Pisałeś do mnie na OLX widzę też Jeżeli nie działa tempomat wogóle to Ci go włączę jeżeli nie jest nakopane tam mocno. Jeżeli się wyłącza na niektórych biegach to upatrywał bym winy w skrzyni. Wystarczy, że są inne przełożenia i już się gubi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szakalo333 Opublikowano 7 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 Hej sorry za enter, poprawie się. Skrzynia jest dokładnie z tego modelu co mój, więc przełożenia raczej są ok. ( a jeżeli nie to czy da się to jakoś ustawić kompem ? ) Tempomat działa tylko na 2 biegu. Gdy wrzucę wyższe to świeci sie tylko lampka że tempomat włączony tzn. regulator, i nie ma żadnej reakcji na przyciski w kierownicy. Żeby było ciekawiej , ogranicznik działa normalnie. Cześć, powracam z problemem tempomatu. Po diagnozie clipem, okazało się, że czujnik biegu wstecznego wysprzęgla skrzynię i to najprawdopodobniej jest przyczyną. Niestety, po wymianie, nic się nie zmieniło. Tempomat włącza się tylko na 2 biegu i działa poprawnie, natomiast na wyższych biegach, brak reakcji, nie włącza się. Czy ktoś ma pomysł w czym tkwi problem? Czy jest ktoś kto pomógłby mi z tym tempomatem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi