Orzelek Opublikowano 23 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Muszę wymienić prawy led znajdujący się pod lampą (megane z 2012 r. po lifcie). Powiedzcie mi proszę jak się do tego zabrać, co trzeba zdemontować itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 24 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 Na pewno zacznij od wyjęcia reflektora. Jest to chyba opisane w instrukcji obsługi, w dziale wymiany żarówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orzelek Opublikowano 24 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 Pewien mechanik straszył mnie, że trzeba zdjąć zderzak, żeby się do tego ledzika dostać. A pytam po to, by ocenić swoje szanse na wymianę tego światełka. Jeśli to będzie skomplikowana robota, to zlecę to komuś, tym bardziej, że nie dysponuję garażem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubek77 Opublikowano 25 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2015 (edytowane) Witam. Podepne sie pod temat ledowy. Posiadam Meganke w wersji Monaco, która posiada światła dzienne w lampie przedniej. Chce je zamienic na ledy z megane GT czyli te tzw. łyżwy. Musze kupic i ledy i kratki w zderzak. Na alledrogo sa obydwie rzeczy ale same ledy posiadają na odwrocie 3 wystające gwinty aby cos tam przykrecic. Pytanie tylko co? Za wszelkie wskazówki będę wdzieczny. Jesli temat gdzie juz był wałkowany to prosze o podpowiedz gdzie go szukac. Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Aston76 Edytowane 28 Grudnia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orzelek Opublikowano 27 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Obejrzałem tego leda i nie wygląda to najlepiej. O ile sama lampa znajduje się bezpośrednio pod lampą, na takim plastikowym elemencie, to zaczepy są umieszczone pod nim i nie ma do nich dostępu. Trzeba chyba jednak zdemontować niemal cały przód, by wymienić lampkę, konstruktorzy renault się nie popisali. Chociaż zależy jak na to patrzeć, z punktu widzenia warsztatów moto spisali się świetnie - mało kto będzie sam brał się za wymianę. A gdyby tylko inaczej rozmieszczono uchwyty, to wymiana ledzika zajęła by 10 minut... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 A czy Tobie ten LED się zepsuł? LED-y podobno maja żywotność 30 tys godzin pracy , w przypadku aut to jet ... dożywocie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gRRuby Opublikowano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Trzeba chyba jednak zdemontować niemal cały przód, by wymienić lampkę, konstruktorzy renault się nie popisali. Żeby wyjąć lampę trzeba odkręcić zderzak. Nie jest to skomplikowane, ale lepiej mieć kogoś do pomocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orzelek Opublikowano 27 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 (edytowane) A czy Tobie ten LED się zepsuł? LED-y podobno maja żywotność 30 tys godzin pracy , w przypadku aut to jet ... dożywocie ;) Auto było uszkodzone, ale ten led początkowo wyglądał dobrze, więc został. Później okazało się, że woda dostaje się do środka i jedna z diod kilka dni temu przestała świecić. Żeby wyjąć lampę trzeba odkręcić zderzak. Nie jest to skomplikowane, ale lepiej mieć kogoś do pomocy. Tego się obawiałem, auto ma zderzak od innego egzemplarza i było nieco kłopotów z jego dopasowaniem, więc został połapany nitami. Edytowane 27 Grudnia 2015 przez Orzelek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Im bardziej będziesz szczery od początku zgłoszenia problemu , tym szybciej uzyskasz rozwiązanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jottar Opublikowano 14 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Sorry za odgrzewanie kotleta, ale też mam problem z tymi ledami (MIIIphII). W jednej z lamp szwankuje jedna dioda - w ogóle nie świeci lub migoce. Wydaje mi się, że powodem jest dostająca się tam wilgoć - widać, że lampa jest wilgotna od wewnętrznej strony, po drugiej stronie jest w porządku. Moje pytanie: czy taka lampa jest rozbieralna i naprawialna, czy trzeba kupić nową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peugeot206.88 Opublikowano 15 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 (edytowane) Rozebrać zawsze można spróbować, lecz najkorzystniej wychodzi zakupić używaną lub nową . Edytowane 21 Marca 2017 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jottar Opublikowano 16 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2017 Dzięki. Zamówiłem nową za 225 zł. Byłem też w ASO z zapytaniem o cenę lampy i ewentualnej usługi montażu. Zaśpiewali 280 zł. za lampę i 300 zł. (!!!) za wymianę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogul Opublikowano 29 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2017 (edytowane) Dnia 16.03.2017 o 21:09, Jottar napisał: XXXXXX Mam identyczny problem. Kupiłem już nowego na wymianę. Czy Ty już swój wymieniłeś? Ściągałeś zderzak? REGULAMIN 5.13 Pisząc odpowiedź kategorycznie zabrania się cytowania w całości treści postu, który widnieje na liście napisanych jako ostatni. Zbyteczne i nie estetyczne jest przepisywanie tego samego bezpośrednio pod oryginalnym postem. - mireczek01 Edytowane 29 Lipca 2017 przez mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jottar Opublikowano 29 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2017 Tak, niestety nie da się tego zrobić bez demontażu zderzaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi