airbites Opublikowano 2 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 (edytowane) Witam niedługo będę musiał zmienić konto bankowe i pytanie do was. Czy macie jakiś polecane konto bankowe bez opłat i możliwością przelewów zagranicznych, karta płatnicza i wypłaty z bankomatów różnych? Edytowane 2 Stycznia 2016 przez Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 2 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Z tego co wiem, trudno o takie konto dla osoby fizycznej, by funkcjonowało równocześnie dobrze i w kraju i za granicą. Chodzi o wpłaty uposażenia na konto. Z wybieraniem w bankomatach krajowych jak i zagranicznych raczej nie ma problemu. Z tej przyczyny syn pracujący za granicą, posiada 2 konta, jedno krajowe i drugie wymagane przez pracodawcę w Austrii. Nawet banki zachodnie działające w Polsce nie miały w ofercie takiego rodzaju rachunków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noso Opublikowano 2 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Witasz niedługo będę musiał zmienić konto bankowe i pytanie do was czy macie jakiś polecane konto bankowe bez opłat i możliwością rzelewy zagraniczne, karta płatnicza i wypłaty z bankomatów różnych? Banksmart.Pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxTeDYxx Opublikowano 2 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 (edytowane) A ja polecam bank T-mobile, wszystko załatwiasz online lub przez telefon, dają przelewy natychmiastowe gratis(10). Przeczytaj warunki - nic to nie kosztuje. A jeżeli jest szansa że zakładałbyś tam konto, daj mi swój e-mail, za polecenie tego konta otrzymam 50 zł :) Poczytaj, porównaj z innymi i wybierz. (mam 3 konta) ING < mBank < T-mobile Nie ma moim zdaniem lepszego. Edytowane 3 Stycznia 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
denika Opublikowano 10 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 Mi się wydaje, że mBank ma dość dobrą ofertę ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelli Opublikowano 18 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 bank z literę "m" w nazwie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit-men Opublikowano 18 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 (edytowane) Też polecam mBank . Wygodny ,przyjazny i tani. Karta działa w kraju i za granicą (nawet w Chnach płatności bez problemów ),a opłaty za wybieranie kasy w bankomatów powyżej 100 za darmo mniejsze kwoty BLIKiem,opłaty za korzystanie z karty wystarczy raz porządnie zatankować Megi i jest bez opłat.Można też założyć konto walutowe. Edytowane 18 Maja 2017 przez pit-men Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamiGo Opublikowano 18 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 Ja polecam Alior :) ale tak naprawdę wszystko zależy od indywidualnych wymogów. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 18 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 mBank, mają słabe produkty oszczędnościowe, beznadziejne bym powiedział, ale jako konto na co dzień to naprawdę tanio i wygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 19 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 W obecnych, niepewnych czasach to chyba najlepsza będzie przysłowiowa skarpeta. Zaczną walić pociskami to żaden bank nie będzie działał :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 19 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 (edytowane) Wybór konta w konkretnym banku zależny jest od tego czego potrzebuje użytkownik , od tego trzeba by zacząć dyskusję. Ja mam dwa konta : -w mBanku - mam je od kiedy tylko powstał mBank , kiedyś było atrakcyjne, teraz ma coraz gorsze warunki, wprowadzili opłaty za kartę ( trzeba zrobić co najmniej 5 transakcji aby konto było "bezpłatne") , oprocentowanie lokat to jedno z gorszych na rynku. :( - w Eurobanku - mam to konto od roku, właściwie to z niego coraz więcej korzystam, bo dla mnie jest dużo atrakcyjniejsze, bo ma funkcję zwracania 0.5% za płatności kartą ,oprocentowanie lokat jest dużo lepsze niż w mBanku. Dla mnie to konto jest najlepsze. Kiedyś miałem tez konto w Santander, ale tylko dlatego że mieli najlepszą dla mnie ofertę kredytową, z której korzystałem w tym banku. Jak spłaciłem kredyt to zlikwidowałem konto, bo reszta ich ofert nie była tak dobra jak kiedyś w mBanku. Ale na dzień dzisiejszy może być dokładnie odwrotnie. Edytowane 19 Maja 2017 przez kacper69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarnyfluence Opublikowano 19 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Do bieżących czynności BZWBK nie ma żadnych opłat, po spełnieniu kilku warunków: karta - pięć operacji, bankomaty - bezpłatne BZWBK. Oprocentowanie oszczędności bardzo słabe. Najlepsze warunki do bieżących czynności bankowych i oszczędzania ma NESTBANK. Mają konto oszczędnościowo-rozliczeniowe - oprocentowanie 1,7 %, można wypłacać z niego dowolną ilość razy, ale tylko jedna wypłata jest bezpłatna. Wpłacać można bez ograniczeń. W ten sposób nie mamy zablokowanych pieniędzy. Każdy wybiera to, co dla niej jest najlepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jara20 Opublikowano 8 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 Mam mBank i nie narzekam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zoil Opublikowano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 Przejrzyj oferty bankowe. Bardzo dużo jest polecanych banków z dobrą ofertą. Na pewno coś znajdziesz dla siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 31 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2018 Z kontem nie tylko trzeba unikać problemów, ale też patrzeć na zyski. Np taki MBank proponuje 2 % na lokatach dla wszystkich, nie tylko dla "nowych klientów" https://www.mbank.pl/indywidualny/promocje/lato-z-lokata/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi