brigi Opublikowano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Witam, mam pytanie. Wyczytałam już na innym forum, że filtr paliwa w moim samochodzie znajduje się razem z pompą paliwa (zintegrowany), ale ktoś też wspomniał że prawdopodobnie w rocznikach starszych niż 2005 ta pompa jest rozbieralna i można wymienić samemu filtr paliwa. Czy ktoś ma w tym doświadczenie i może mi powiedzieć jak to właściwie jest?? Będę wdzięczna za pomoc :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnD Opublikowano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Jak dobrze kojarzę, to w Megance IIphI 1.4 filtr paliwa jest klasycznie pod samochodem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Dokładnie tak, w tym roczniku powinien być pod autem, od strony kierowcy, przed tylnym kołem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brigi Opublikowano 10 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Dziękuje Panowie, jutro bedziemy sprawdzać. Bo nastraszyli mnie że jest z pompą paliwa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celni111 Opublikowano 15 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 (edytowane) Znalazłaś ten filtr jak tak to podeślij jakieś fotki bo nie mogę w swojej megance go zlokalizować. Renault Megane II 1.4 16V kombi z 2003 r. Edytowane 15 Lutego 2016 przez Celni111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 15 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 Na baku, z przodu, pod siedzeniem tylnego prawego pasażera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celni111 Opublikowano 17 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Mam rozumieć widoczne od spodu pojazdu, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 17 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Dokładnie, nachyl się mniej więcej na wysokości środkowego słupka i spójrz do tyłu pod podłoga. Latarka może się przydać. Oczywiście o ile ten filtr posiadasz, bo rożnie z tym bywało. Jedne wersje silnikowe i rocznikowe go miały inne nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi