benito1989 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Witam, jestem świeżym użytkownikiem auta jak w tytule. Mam pytanie dotyczące rozrządu, a dokładniej jak dostać się do paska, żeby ocenić jego stan i ewentualnie czy już czas na wymianę. Poprzedni właściciel mówił, że rozrząd wymieniany był 24 tys km temu, ale wolałbym sprawdzić. Ktoś pomoże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukwisz Opublikowano 11 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Masz na to dowód? Faktura paragon itp? Jak nie to wymień rozrząd. Nigdy nie masz 100% gwarancji, że rozrząd był wymieniony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastian_wifi Opublikowano 11 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 @lukwisz - Faktura to też nie dowód że wymiana była, przynajmniej dla kupującego. Ja w moich poprzednich samochodach wyznawałem zasadę że zakup używanego to wymiana rozrządu - wliczałem to w koszt zakupu samochodu ale spokój był bezcenny. Chcę również zauważyć że wymiana to jedno, a trwałość to drugie - być może jest zamontowany zamiennik, który jest przewidziany na połowę tego przebiegu co oryginał o czym może nie wiedzieć nowy właściciel pojazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_C Opublikowano 11 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 1.4 TCe ma łańcuch, a 2.0 nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 11 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Akurat 2,0, to stare dobre sprawdzone F4RT :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi