arka3 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 Dzień dobry po 6 letniej przerwie :) Po paru latach rozstania z Renault ciągnie mnie do odnowienia znajomości, a że ostatnio pojawiło się sporo ogłoszeń z Megane III z roku 2014 jestem bliżej tym zainteresowany. Prośba do Was, czy nastąpił jakiś skok jakościowy w porównaniu do Megane II ? Interesuje mnie ten sam silnik K4M, wtedy jednak był on dość mocno awaryjny. Mi zdarzyło się 2x wymieniać słynne koło KZFR, komputer UPC, taśmy kierownicy itp. To wszystko w ciągu roku i 30kkm... 1.6 wchodzi w rachubę ze względu na montaż LPG. Samochód zamierzam kupić na okres około 2 lat (wtedy kończy mi się leasing cytrynki żony i będę brał coś nowego) i generalnie ma to być tani w eksploatacji pojazd na przeczekanie. Druga sprawa może ktoś mi wyjaśni skąd taki wysyp poleasingowych Megane z rocznika 2014 z naprawdę minimalnymi przebiegami (od 15kkm do góra 55kkm)? Rozumiem 3-4 sztuki ale prawie u każdego dilera stoi kilka egzemplarzy 1.5dci i 1.6.... Sam prywatnie robię po 30kkm rocznie, a przecież latem latam głównie motocyklem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 (edytowane) W styczniu 2016 - ma być nowa wersja Megan IV <><><><><><><><><><><><><><> Silnik 1,6 benzynowy - to konstrukcja z końca XX wieku - b.dobrze znosi gaz - <><><><><><><><><><><><><><> Silnik 1,5/110 KM diesel - udana konstrukcja - proszę poczytać na forum Regulamin pkt. 5.9 - Enter Aston76 Po co 2 razy wciskasz spację? Proponuję Koledze zapoznać się z regulaminem forum, bo widać że ten punkt programu został pominięty podczas rejestracji.Aston76 Edytowane 19 Stycznia 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi