marer Opublikowano 24 Kwietnia 2025 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2025 Witam ponownie Właśnie zdemontowałem podgrzewacz płynu, wykręciłem świece i okazuje się że u mnie są świece: HIDRIA 11 721 113 - 13,5V - 300W Przeszukałem internet i wszystkie tropy prowadzą do iskra 11 721 113. Nie ma możliwości znalezienia innego zamiennika. Nic mi nie pozostaje tylko zamówić i jutro podmienić. Chyba że ktoś coś podpowie czy jest coś lepszego od tej iskry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marer Opublikowano 27 Kwietnia 2025 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2025 Witam Świece zamontowane , wszystko przebiegło bez komplikacji :). Zrobiłem około 100 km , po podpięciu komputera błędów w silniku nie ma. Zastanowił mnie inny problem, mianowicie temperatura płynu chłodzącego nie przekracza 77 stopni, czy to jest normalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carsik Opublikowano 27 Kwietnia 2025 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2025 System podgrzewania aktywuje się poniżej 0 stopni. Dopiero wtedy mogą ci wyskoczyć ewentualne błędy. Podobnie jak z żarowymi do silnika. Powyżej 15 stopni błędu nie będzie bo nie ma potrzeby żeby działały. Godzinę temu, marer napisał(a): mianowicie temperatura płynu chłodzącego nie przekracza 77 stopni jak najbardziej normalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaziu0901 Opublikowano 27 Kwietnia 2025 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2025 Można zrobić Test i będzie wiadomo czy działają pyClipep Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marer Opublikowano 27 Kwietnia 2025 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2025 Test świec robiłem, launchem dawałem test każdej świecy i było słychać jak szumiała w płynnie wiec działają , przekaźnik załącza . Ciekawi mnie tylko ta temperatura płynu chłodzącego czy nie jest za niska , czy czasem termostat za szybko się nie otwiera ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaziu0901 Opublikowano 27 Kwietnia 2025 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2025 Te silniki tak mają można zmienić termostat na chyba 83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marer Opublikowano 27 Kwietnia 2025 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2025 Czyli jak one tak mają to nic nie kombinować ? Dałoby mi coś wymiana termostatu ? Chociaż ostatnio uszczelkę oring wymieniałem to trochę z tym roboty jest . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carsik Opublikowano 27 Kwietnia 2025 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2025 2 godziny temu, marer napisał(a): Dałoby mi coś wymiana termostatu ? Mniej kasy w portfelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marer Opublikowano 27 Kwietnia 2025 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2025 Hehe wszystko jasne , jeździ to olewam temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaziu0901 Opublikowano 28 Kwietnia 2025 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2025 Latem ok zima lepiej jak termostat się puzniej otwiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marer Opublikowano 28 Kwietnia 2025 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2025 No ale to co mam termostat popsuty czy ten model model tak ma i trzeba będzie fabrykę poprawiać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carsik Opublikowano 28 Kwietnia 2025 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2025 Nic nie musisz robić, daj spokój legendom. Jak będzie poniżej zera w zimie, to żaden termostat w tym dieslu się nie otworzy w jeździe miejskiej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marer Opublikowano 28 Kwietnia 2025 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2025 Jeszcze dziś wyskoczył mi błąd: 11301C - obwód czujnika proporcjonalności, napięcie poza granicami tolerancji. Wie ktoś od czego to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 28 Kwietnia 2025 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2025 W miarę mądre instrukcje podpowiadają, że chodzi o sondę składu mieszanki, czyli sondę lambda dla diesla. Wkręcona jest w kolektor wydechowy zaraz za turbiną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marer Opublikowano 28 Kwietnia 2025 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2025 Dostać się do niej to pewnie graniczy z cudem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi