Gwizdek Opublikowano 5 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 Witam wszystkich forumowiczów. Mój problem z Megi już się buja prawie 2 miesiące, problem polega na tym iż po wymianie rozrządu, filtrów i regeneracji wszystkich wtrysków Renia dalej nie ma tej mocy chodzi może na 40 max 50 Km. Drażni mnie to że ciągle muszę pompować kasę do auta.Proszę o porady co może być nie tak. Ciśnienie na rampie ok Ciśnienie doładowanie ok Auto chodzi tak jak bym miał zaciągnięty hamulec ręczny. Żadnej mocy ani satysfakcji z jazdy Nic kompletnie nic mi już do głowy nie przychodzi. Miałem też taka sytuacja że po odpaleniu nie reagował mi pedał gazu. Macie jakieś porady lub ktoś natrafił na taki przypadek???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 5 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 Próbowałeś jeździć z odłączonym przepływomierzem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 5 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 Warto też sprawdzić potencjometr pedału gazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwizdek Opublikowano 6 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 W tym modelu nie ma przepływomierza. A co do pedału gazu spróbuje coś pogrzebać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 6 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Jeżeli chodzi Ci o samochód który masz w podpisie to tam jest przepływomierz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwizdek Opublikowano 6 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 hmmmmm tylko gdzie rura która wychodzi z filtra powietrza idzie prosto do turbo gdzie z turbo idzie do Intercooler i z niego do egr Dodano: 06 mar 2016 - 14:36 chyba ze chodzi Ci o mały czujnik który jest na dolocie do EGR Dodano: 06 mar 2016 - 14:47 Teraz sprawdziłem jak porusza się megi po odpięciu tego czujnika przepływomierzu nie te auto zbiera sie elegancko jak nie to co wcześniej :D:D:D:D:D Mam pytanie czy można jeździć bez tego czujnika czy nic sie nie stanie????? Aniewa dla Ciebie beczka piwa :D dzięki za szybką diagnozę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 6 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Możesz jeździć, tylko po mału rozglądaj się za drugim. I nie kupuj podróbki. Musi być siemens. Ewentualnie można spróbować wyciścić w nim druciki oporowe, bardzo delikatnie. Czasem ten zabieg pomaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwizdek Opublikowano 6 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 (edytowane) sprawdziłem czujnik i jest z firmy bosch czy jest jakas różnica miedzy siemens lub bosch Regulamin pkt. 5.7 -Prezes Edytowane 7 Marca 2016 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 6 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 (edytowane) Może być bosch. Regulamin pkt. 5.7 -Prezes Edytowane 7 Marca 2016 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwizdek Opublikowano 6 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Jeszcze raz Aniewa dzięki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi