mar-an Opublikowano 29 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Witam, Czy jest jakaś możliwość wyzwolenia tzw. trybu serwisowego bez odpalania silnika. Chodzi mi o stan w którym mogę włączyć radio (niefabryczne) po włożeniu karty do czytnika bez potrzeby odpalania silnika. Na teraz radio dostaje zasilanie dopiero po uruchomieniu silnika. Choć jak wyłączę silnik to radio jest zasilane do momentu otworzenia drzwi. Potem trzeba znowu odpalić silnik by włączyć radio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 29 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 wrzuć bieg i wciśnij START/STOP na 5 sekund. jak czujnik sprzęgła sprawny to powinno zadziałać :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar-an Opublikowano 29 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 (edytowane) Papuga Próbowałem tak ale nie działa, czy na pewno w MEGAN III to działa? Czujnik raczej sprawny bo auto nie odpala. Regulamin pkt. 5.13 – cytowanie Aston76 Edytowane 29 Marca 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 29 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 nie wiem, czy w MIII tak jest. tak było w SCII. a o czujniku napisałem, bo raz tak chciałem włączyć tryb serwisowy i na biegu chciało uruchomić silnik. szarpnęło autem i cisza w elektronice. uszkodził się CAL2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Włącz bieg, nie naciskaj pedałów, przytrzymaj przycisk start/stop do czasu pojawienia się napisu iz masz wyjąć kartę oczywiście karty nie wyjmujesz i masz zasilanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar-an Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 (edytowane) Ten sposob nie dziala w Megane III. Czy u Ciebie to zadzialalo? Szukalem juz w wielu miejscach i nic. Chyba podlacze zasilanie z gniazda zapalniczki. Regulamin pkt. 5.6 -Prezes Edytowane 1 Kwietnia 2016 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Musisz zmienić sposób podłączenia radia. Nie ma sensu na siłę wymuszać włączenia zapłonu. Zresztą w Megane 3 po włożeniu kartu startuje zapłon, bez kombinacji z biegami i hamulcem. To działało w Megane 2. Oryginalne radio można włączyć przyciskiem na radiu, po otwarciu auta kartą, ale działa chyba piętnaście minut??? Czyli prąd w kostce zasilającej pojawia się po otwarciu auta. Napięcie w zapalniczce też jest tylko przez określony czas po otwarciu auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar-an Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 (edytowane) Moze pojawia sie dla radia bo komputer rozpoznaje ze radio jest oryginalne. Mierzylem miernikiem na zlaczu radia czy pojawia sie napiecie po wlozeniu karty i nie pojawilo sie na kostce przy odlaczonym radiu. Regulamin pkt. 5.6 -Prezes Edytowane 1 Kwietnia 2016 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lufa Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Musisz poprawić podłączenie radia. Standardowe radio (nie fabryczne) podłącz bezpośredni omijając zapłon. Natomiast pod zapłon dedykowany jest osobny przewód automatycznie włączający radyjko (nie pamiętam czy po wyłączeniu zapłonu także je wyłącza) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi