localh0st Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 (edytowane) Dzień dobry. Dzisiaj w nocy w Warszawie skradziono mi na parkingu pod blokiem spoiler/daszek, został bezczelnie wyrwany z tylnej klapy w szarej Renault Megane II Kombi po lifcie. Nigdzie nie leżał w pobliżu, nic innego nie zostało naruszone, złodziej potrzebował prawdopodobnie tylko lampy, bo plastiki mocujące zostały połamane i zostały w zatrzaskach. Samochód zawsze był parkowany poprawnie, nie było opcji żeby ktoś zrobił to złośliwie. Niestety nie mam AC. W ASO koszt spoilera - 690 zł, lampa: 350 + lakierowanie na własną rękę. Na allegro jest kilka, lecz żadnego nie ma w kolorze, a lakiernika wolałbym uniknąć. Chciałbym zapytać czy ten element będzie pasował ze wszystkich wersji silnikowych kombi z Megane II, oraz czy może przypadkiem ktoś nie ma na zbyciu takiego w kolorze jak na zdjęciu? + czy komuś jeszcze coś takiego się przytrafiło? Edytowane 1 Kwietnia 2016 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysxx Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 A nie zwiało Ci gdzieś daszka po drodze. Nie wiem jak po lifcie ale przed była akcja serwisowa na dodatkowe mocowania daszka. Sąsiadowi już 2 razy na autostradzie zerwało daszek i teraz znowu jeździ bez. Ja byłem w ASO i mi dokleili mocowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
localh0st Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Nie, na pewno był zerwany ręcznie bo gdy myłem samochód ostatnio to się dobrze trzymał + wczoraj po zaparkowaniu widziałem jeszcze, że jest na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosol Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Akcja serwisowa również obejmuje phII Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
localh0st Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 (edytowane) Rosol, ale czy to mi coś zmieni skoro nie mam ani klapy, ani również lampy, tylko jest to co widać na pierwszym zdjęciu? //EDIT: ASO powiedziało, że mój samochód nie był objęty akcją serwisową Edytowane 1 Kwietnia 2016 przez localh0st Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu73 Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Sprawdź kolego localhOst czy nie ma całej klapy w kolor. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
localh0st Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Dziękuję za odpowiedź. Już wcześniej szukałem, okazuje się że znalezienie całej klapy jest zdecydowanie łatwiejsze niż samego spoilera, w dodatku cała klapa jest znacznie tańsza, lecz aktualnie niestety nie ma w kolorze. Będę czekał aż się jakaś pojawi. Tutaj jeszcze mam pytanie- czy jest jakaś różnica w klapach w wersji phI i phII? Dzisiaj również sprawdziłem czy nie został rozerwany przewód do 3 światła stopu i miernik pokazywał, że na wtyczce jest ok. 0.3V, a po wciśnięciu pedału hamulca jest ok. 13V- czy to w normie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosol Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Rosol, ale czy to mi coś zmieni skoro nie mam ani klapy, ani również lampy, tylko jest to co widać na pierwszym zdjęciu? //EDIT: ASO powiedziało, że mój samochód nie był objęty akcją serwisową Oczywiście nie zmieni... Dałem odpowiedź, że phII również objęte są akcją.... Możliwe, że tylko do któregoś miesiąca produkcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi