deku Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 (edytowane) Jak jadę i wciskam pedał gazu "do dechy" to nie chodzi płynnie. Tzn. w pewnym momencie wyczuwam opór (jakby haczył dywanik, ale nie haczy) i dopiero mocniejsze wciśnięcie pozwala przezwyciężyć ten opór (jakbym zgniótł jajko i dalej poszło). Czy tak ma być? Na postoju (jak silnik wyłączony) pedał chodzi płynnie w pełnym zakresie. Edytowane 8 Kwietnia 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 (edytowane) być może jest to związane z ogranicznikiem prędkości - podczas jazdy na ograniczniku musi być możliwość nagłego przyspieszenia przy max depnięciu Edytowane 7 Kwietnia 2016 przez mrarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszekf Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 U mnie tak było, wyciągnąłem potencjometr i nasmarowalem olejem w sprayu i z pół roku jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Jaki masz silnik ? Jeżeli tce130 to tak ma być. Po wciśnięciu do oporu uruchamia funkcje boost. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deku Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Stara konstrukcja - 1.6 K4M Raczej boosta tam nie uświadczysz, ale też mam wrażenie, że to tam jest specjalnie. Wciskam do dechy, ale po chwili się okazuje, że tak mi się tylko wydawało, bo pedał można wcisnąć głębiej - coś jakby taki ekonomizer )))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adek1 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Jeżeli tce130 to tak ma być. Po wciśnięciu do oporu uruchamia funkcje boost. Też tak mam, zastanawiałem się, czy tak ma być, teraz już wiem, że to boost :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi