Komarek Opublikowano 14 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2019 Swoją 1.5dci robilem w Gorilla Electronics w Wodzisławiu Śląskim. Miało być spojojnie i bez szkody dla silnika i DPF. Tak zrobili. Nie slyszalem zlego slowa o nich i ich pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prenrzyk Opublikowano 21 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2019 A okolice Warszawy ?? @Evorider a Ty nie bawisz się już chip ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kykv Opublikowano 16 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witman Opublikowano 16 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 (edytowane) Ładnie, to wykres po strojeniu, a ile było seryjnie ? Edytowane 16 Października 2019 przez witman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kykv Opublikowano 16 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 Otóż seria nie została zmierzona z braku czasu. To nasze prywatne auto. Rocznik 2017 z przebiegiem dopiero 11000km dlatego serię trzyma książkowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witman Opublikowano 16 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 Pytam, bo przykładowo 1,4TCe znane są z tego, że miały więcej w serii, fabryka podawała 96kW=130,5KM, a miały nawet pod 144KM, moje miały 136 i 138KM w serii. Widziałem kiedyś gdzieś na zagranicznym forum M3 1,2TCe 132KM zrobione na 151KM i 245Nm, wtrysk bezpośredni widać na spory potencjał przy ilości Nm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szafir51 Opublikowano 16 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 A ciekawe czy ktoś już robił 1.3TCe? Szukałem po necie ale wszędzie jest info, że stage 1 under development. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kykv Opublikowano 16 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 Ten Captur miał być zrobiony na 135 i 230nm, a wyszło ciut więcej. Pomiar mocy rzeczywistej był robiony 3 razy, różnica rzędu 2KM i 2Nm. Moc znormalizowana (DIN) pokazał 144KM 240Nm Spalanie po miejscu w dół z 6,5 na 5,9L (mała miejscowość, nie duże miasto) 22 minuty temu, szafir51 napisał: A ciekawe czy ktoś już robił 1.3TCe? Szukałem po necie ale wszędzie jest info, że stage 1 under development. Z tego co wiem na obecną chwilę brak możliwości odczytu sterownika. To dlatego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witman Opublikowano 16 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 (edytowane) Z tym zmniejszeniem spalania to byłbym sceptyczny i radziłbym sprawdzić na zbiorniku, a nie wg. komputera Szwagier zrobił 1.9dCi 130KM na 153KM, spalanie mu spadło owszem na komputerze, ale w rzeczywistości wzrosło i wglądało 5,3 na kompie 7,4 w realu, sprawdzał kilka razy przy rożnych stylach jazdy i nie ma mowy o pomyłce. Ja powiem szczerze nie sprawdzałem u siebie jak było, bo robiłem od razu po zakupie i kompleksowo z instalacją LPG strojenie obu map sterowników Pb i LPG. Edytowane 16 Października 2019 przez witman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kykv Opublikowano 16 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 Dziwne. Ode mnie wyjechało ze 150 aut z podniesioną mocą i z tymi z którymi mam kontakt, twierdzą że spalanie spadło, że zasięg na pełnym zbiorniku jest większy. Ludzie którzy przykładowo robią trasę polska-niemcy, szczególnie na paliwie z Niemiec więcej kilometrów można przejechać wracając na polskę. Dotyczy diesla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witman Opublikowano 16 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 (edytowane) Widzisz kolego, gdym nie miał w rodzinie wysokiej klasy specjalisty, który mi dopieszczał mapy moich obu 1.4TCe i kilku dCi to bym w to uwierzył ;-) Zmniejszenie spalania jest możliwe poprzez tgzw. `ekochip` , ale nie uzyskujemy wtedy dużych przyrostów KM i Nm. Dodatkowe KM i Nm są paliwa, a nie z samego powietrza, bo gdyby tak było to by to już zrobił sam producent i chwaliłby się przed konkurencją jakie są super parametry silnika i spalania. 6 godzin temu, szafir51 napisał: A ciekawe czy ktoś już robił 1.3TCe? Szukałem po necie ale wszędzie jest info, że stage 1 under development. Producenci zabezpieczają po to, aby dozować moc silnika i sprzedawać go w odpowiedniej cenie w odpowiedniej wersji i wyposażeniem. Nie dostaniesz M3 golasa z 1,33TCe 160KM, ale GTLine już tak. M3 Business 115 i 140KM, ale różnica 4000zł Wersja budżetowa M3 Life tylko w wersji 1,33TCe 102KM, a gdy ktoś chciał taką ze 140 czy 160KM to nie ma takiej opcji. 160KM tylko w GTLine. Edytowane 16 Października 2019 przez witman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kykv Opublikowano 16 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 Nikomu nigdy nie narzucam w co ma wierzyć itd ale wzrost spalania o 2L/100km w dieslu to ja bym się poważnie zastanowił co jest nie tak. Nie będę się rozwodził z czego się bierze moc i jak to działa. Captur został zrobiony końcówką sierpnia, raptem dwa miesiące temu, poziom spalania będzie dalej monitorowany. Ale jest odczuwalny spadek zachowując ten sam styl jazdy. Może nie mam w rodzinie wysokiej klasy specjalisty ale mam znajomości w PL i EU i sprawdzone przetestowane rozwiązania. Producent płaci podatek od większej mocy. Auta z rynku Belgijskiego są często z obniżoną softwareowo mocą. Poza tym wiele aut jest fabrycznie za bardzo przelanych w mapach i zawsze można coś urwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prenrzyk Opublikowano 11 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2019 @Kykv Kolega skąd jest ? Ja od x czasu czaje się na chip mojego. 1.2 Tce 115, aktualnie 50 tyś na blacie. W 3City nikt nie chce podjąć się ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dwakleszcze Opublikowano 12 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2019 Dnia 11.11.2019 o 20:26, prenrzyk napisał: @Kykv ...W 3City nikt nie chce podjąć się ;/ ...a pytałeś w : Tune-up - Przemian 2 albo Dynoset Remapping Service Lubichowska 170 Starogard Gdański? dobre opinie mają, nawet jakis rok temu sam z tuneUp rozmawiałem i byli chętni, ale jakoś się po kościach rozeszło i nie pojechałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kykv Opublikowano 13 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2019 Do mnie masz 620km. Podkarpackie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi