elliotek Opublikowano 5 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2016 Dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olmas Opublikowano 15 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 Właśnie zakończyłem operację naprawy zamka, a właściwie silniczka wewnątrz mechanizmu zamka. U mnie w Scenicu 2009, nie zamykało drzwi od kierowcy. Naprawa jest analogiczna jak w Lagunie III ph I. Manual znalazłem na forum Laguny gdzie jest wszystko ładnie opisane. Wszystko razem czasowo zajmuje około 2-3 godzin. Jak ktoś ma pytania to zapraszam, puki pamiętam i jestem świeżo po wymianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 15 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 To proszę może zrób, za pamięci, manual z naprawy by i u nas na forum było. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olmas Opublikowano 17 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2016 (edytowane) Sorki, ale niestety na robienie porządnego manuala nie mam czasu, tym bardziej że jest na forum Laguny. Mogę służyć konkretnymi radami i pomocą. Dodano: 17 cze 2016 - 14:49 To proszę może zrób manual z naprawy by i u nas na forum było. ;) No i namówił jednak :D Oto efekt kilkugodzinnej pracy. Dziękuję - Prezes Manual naprawy wymiany zamka drzwi Renault Scenic III.pdf Edytowane 20 Czerwca 2016 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceze Opublikowano 27 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 (edytowane) Witam. Czy ktoś orientuje się czy do scenica pasuje kompletny zamek od innego modelu Renault? Zamki są takie same różna jest tylko długość cięgna. Cena nowego zamka w ASO 710 zł za 4 pin to trochę przesada tym bardziej, że zamek 6 pin kosztuje 340 zł. Edytowane 27 Września 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liso Opublikowano 28 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 (edytowane) Kup zamek np. z megane, prosto się rozbiera i banalnie prosto wymienia zepsuty silniczek. A cena jest taka, bo te zamki padają jak muchy i jest na czym doić klienta. Edytowane 28 Września 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gobee Opublikowano 8 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Witam. Czy ktoś wie ile pinowy zamek jest do megane 3.bo na allegro jest niby do megane 3 6 pinowy, ale chciałbym się upewnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stryjek998 Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Cztero pinowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi