Kuchar Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Mam następujący problemik z moją Renią :P otóż zauważyłem olej w tłumiku i kopcenie na niebiesko. Po wciśnięciu gazu do oporu na asfalcie zostaje normalnie olej. Czym to może by spowodowane ? :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yetiq Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Chyba po turbinie :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Nic dodac nic ujac!!! Kolega Yetiq, ma racje.Wymieniaj poki czas,wrzuc po regeneracji bo nowa kosmiczne koszta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuchar Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Tak myślałem, dziękuję. Pzdr. :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Możesz napisać przy jakim przebiegu to nieszczęście? :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuchar Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Teoretycznie wg licznika 80 tyś kilometrów i co mnie bardzo dziwi jest to udokumentowane. ALe znajomy który ma Audi mówił że jak je kupił miał podobną sytuację i powymieniał wszystkie filtry zrobił płukanie silnika jakimś świństwem, zalał nowy olej i mówi że jak ręką odjął. Warto spróbowac a jak nie to regeneracja turbinki, sprawdzałem w necie koszt około 1000 zł, nawet nie szukałem ile kosztuje nowa :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 W takie czary mary z płukaniem silnika nie wierz, tylko wymien sobie turbine.Wypłukać to możesz sobie interccoler i węże z oleju.Nowej nawet nie szukaj,weż po regeneracji,ma całe bebechy nowe,nie warto dawac kilku tysiecy złotych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Waldek 708 ma rację i nie czekaj bo może sie to źle skończyć dla silnika.Ja już też zmieniłem (przeb150tyś) bo miałem podobne objawy,co prawda nie leciał mi olej z tłumika ale brał na 3000km 0,5 litra oleju.Wymieniłem i teraz śmigam bez lęku,że cos się stanie a i spalanie spadło średnio o litr! :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuchar Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 W takim razie muszę wyciągać turbinkę, za bardzo mi się to nie uśmiecha szczerze mówiąc. Ma może któryś z kolegów jakieś rady odnośnie tej operacji, na co powinienem zwrócić uwagę ? No i oczywiście kiedy ją wyciągnę czy można w jakiś sposób ocenić stopień zużycia zanim zaniosę ja do regeneracji ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Chce Ci się Kuchar, z tym samemu bawic? Żeby wyjechać z turbiną to jeżeli jesteś niedoświadczony potrzebujesz ok.2 godzin.Nie lepiej podjechać do warsztatu który zajmuje się naprawą turbin??? Dobry warsztat naprawi Ci to w jakieś 6 godzin. czy można w jakiś sposób ocenić stopień zużycia zanim zaniosę ja do regeneracji ???? Przecież już wiesz jaki jest stan turbiny :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuchar Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Problem w tym że nie jestem teraz w Polsce i muszę to ustrojstwo wysłac do kraju, bo tutaj takich rzeczy się nie robi tylko wstawia nowe :P [ Dodano: 2008-04-23, 22:20 ] dzieki kolegom za wszystkie rady :P w sobote zabieram się do roboty :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Napisz po wszystkim jakie były koszty i jak poszło wyciąganie - powodzenia. A używanej z rozbitka nie znajdziesz tam na miejscu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuchar Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 OK napiszę, może i racja pojadę na szrocik może coś się znajdzie, ale z drugiej strony też nie wiadomo w jakim będzie stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Kuchar,jesteś pewien,że nie ma w Angli firm zajmujacych sie regeneracją??? Ja jestem w Austri i tu są takie firmy,fakt jest drożej niż w Polsce ale można wymienić.Poszperaj trochę na necie,może cos znajdziesz.powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuchar Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 http://www.reconditionedturbo.com/Renault_Intercoolers.html znalazłem tą firmę w UK ceny rzekłbym bardzo przystępne nawet dla porównania w Polsce. Napisałem maila do firmy o dokładne informacje, dam zna jak odpiszą. :P [ Dodano: 2008-04-29, 19:42 ] Niestety pogoda byłą do kitu. A tak z ciekawości dysponuje ktoś może instrukcją demontażu TURBO, nigdy tego wcześniej nie robiłem i nie chcę czegoś popsuc :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi