logigamer Opublikowano 18 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 (edytowane) Witam W sobotę jeździł, dziś nie odpala (byłem na urlopie), warczy, piszczy, miga - mam różne komunikaty, od awarii układu hamulcowego, czujników parkowania, ABS, poduszki. Świtała się palą, a wręcz nie mogę ich czasem wyłączyć (pomaga restart przez start/stop i od nowa), dodatkowo dźwięki z nawet deski rozdzielczej i blokady drzwi (!). Podejrzenia: akumulator (nie mam jak o tej porze sprawdzić ale ogólnie się świeci wszystko, choć bez części kontroli) czy padła elektronika? Nie wiem czy ubezpieczyciel ma mi to jutro rano holować do serwisu. Prostownik mogę załatwić jutro/pojutrze (w dzień pracuję). Z góry dzięki! Pozdrawiam Piotrek PS. Mogę nagrać filmik. Edytowane 18 Maja 2016 przez logigamer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 18 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 Wygląda jakby zdychał akumulator, albo nie ma dobrego styku/masy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logigamer Opublikowano 19 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 (edytowane) No właśnie możesz mieć racje. Dzięki. Ale też samochód ma 48tys po 5 latach, ale też fakt, że ja jeżdzę mało, zakupy głównie. edit: Filmiki: https://www.dropbox.com/s/l4c7gyldzrlqkxe/IMG_2019.MOV?dl=0 https://www.dropbox.com/s/szr6zfmjesdcufa/IMG_2020.MOV?dl=0 Dzięki. Edytowane 19 Maja 2016 przez logigamer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayn Opublikowano 19 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 Elektronika Renault bywa kapryśna na padający akumulator. Podmień akumulator z innego samochodu na próbę, zanim zaczniesz wydawać kasę na clipa i inne niepotrzebne diagnozy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi