aeroo34 Opublikowano 6 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 (edytowane) Witam. Posiadam w mojej Megance podstawowy model radia Radiosat Classic bez bluetooth. Jak wiadomo model ten nie posiada wejścia usb, a że chciałem takie dołożyć, postanowiłem zakupić emulator zmieniarki mp3. Na aukcji w opisie jest dokładnie napisane, że zmieniarka obsługuje Megane z 2009-2012, czyli mieszczę się w przedziale. Złącze oczywiście pasuje do mojego radia: I teraz pojawia się problem. Emulator podłączony, pendrive z muzyką wpięty, ale nic się nie dzieje, nic nie słychać. Wybór wejścia audio w tym radiu to oczywiście cd/radio/aux. Na żadnej z tych pozycji po klikaniu któregokolwiek przycisku nie ma reakcji. Czy robię coś źle, czy po prostu ten model radia nie obsługuje tego typu urządzeń? A może trzeba coś aktywować w radiu żeby widziało zmieniarkę? Bardzo proszę o pomoc, bo nie wiem czy odsyłać zmieniarkę do sklepu, czy może da radę to wszystko jakoś uruchomić. Edytowane 6 Czerwca 2016 przez aeroo34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 7 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2016 Nie wiem czy zadziała ale na 100% musi być aktywna zmieniarka w radiu ( clipem należy aktywować ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aeroo34 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2016 Czyli rozumiem że aktywacja wprowadzi do menu wyboru źródła dodatkowo zmieniarke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 7 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2016 Dokładnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aeroo34 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2016 (edytowane) Tak więc. Miałem w planach odwiedzić dzisiaj elektryka w celu aktywowania zmieniarki przez clipa. Coś mnie jednak podkusiło, aby sprawdzić jeszcze raz rozkład pinów we wtyczkach i gniazdach. Co się okazało - jeden pin oryginalnie w radiu usunięty (Line in R), natomiast do wtyczki aux podpięte tylko cztery przewody od gniazda chinch. Według rozpiski wtyczki fakra do tych pinów powinny być przypisane inne funkcje. Zmieniarka odesłana. Myślę teraz nad inną alternatywą odtwarzacza mp3 do Megi, a konkretnie odtwarzacz do zabudowy i podpięty pod aux Lub coś droższego Niestety żaden z tych modeli nie ma opcji przełączania folderów. Dopiero wyższa półka cenowa to umożliwia Co myślicie o takim rozwiązaniu? A może ktoś już coś takiego próbował? Edytowane 7 Czerwca 2016 przez aeroo34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2016 Możesz podać linki do tych odtwarzaczy ze zdjęć powyżej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aeroo34 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2016 Spodobało się nie? http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6240053994 http://www.megascena.pl/img-stage-line/img-stage-line-dmp-100-modu-odtwarzacza-mp3-12991.html https://www.megascena.pl/img-stage-line/img-stage-line-dmp-200-modu-odtwarzacza-mp3-12994.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2016 Jak podałeś ceny to przestało się podobać W podobnych pieniądzach wolałbym zrobić fabryczne radio +cbox, albo radio z usb z przodu. Miałbyś mp3, sterowanie z kierownicy, można później dorzucić BT i nawigację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aeroo34 Opublikowano 8 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 Fabrycznego radia nie chce wyrzucać, bo z mp3 będę korzystał raczej sporadycznie. Narazie zdecydowałem się na ten najtańszy model. Zamontuję go w miejscu gniazd aux pod radiem. Zobaczymy jak to się sprawdzi. Moduł bluetooth już mam dołożony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morff Opublikowano 28 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 (edytowane) Witam Również posiadam takie radio w M3 , również kupiłem Yatour i oczywiście również nie działa. Mnie zastanowiły różnice kolorów przewodów w kostce na kablu od zmieniarki. W instrukcji była wzmianka o tym żeby podłączyć np. zasilanie do przewodu żółtego - tylko że żółty przewód z "rozgałęźnika" do radia (na którym jest faktycznie ciągle 12v) jest połączony z przewodem brązowym w kablu od zmieniarki więc w ogóle jest to jakiś chaos. Szkoda , bo takie rozwiązanie ma ogromną zaletę w porównaniu z tym tanim panelem - zmieniarką można sterować z pilota fabrycznego (do panelu jest osobny pilot). Pozatym do zmieniarki można podłączyć moduł BT i mieć zestaw głośnomówiący - nie widziałem miejsca do podłączenia mikrofonu w panelu więc chyba służy on tylko do odtwarzania muzyki po BT. Na Allegro znalazłem dwa inne modele zmieniarek i rozesłałem maile z pytaniem o kompatybilność. Mam nadzieję że coś będzie pasować ... w ostateczności pozostaje panel za 21,50pln. Dodano: 28 lip 2016 - 22:29 Działa !!! Kolega cinas miał rację. Dziś "Pan Mirek" podpiął CLIP, zrobił Cdc1/nav0 i ruszyło od razu. Yatour przeskanował kartę sd i zaczął grać. Zmieniarka wylądowała w podłokietniku. Czas na moduł BT. Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Edytowane 2 Sierpnia 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamos26 Opublikowano 11 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2017 (edytowane) Działa !!! W Megane 3 z 2012r Radiosat classic działa po zmianie clipem na Cdc1/nav0. Edytowane 11 Lipca 2017 przez Adamos26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eltarlo Opublikowano 4 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2019 Dnia 7.06.2016 o 10:23, cinas napisał: Nie wiem czy zadziała ale na 100% musi być aktywna zmieniarka w radiu ( clipem należy aktywować ) Witam Jakim CLIPEM należy aktywować tą zmieniarkę ? Bo nie wiem o co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 6 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2019 Interfejs diagnostyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxreif Opublikowano 22 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2020 Dnia 11.06.2017 o 11:47, Adamos26 napisał: Działa !!! W Megane 3 z 2012r Radiosat classic działa po zmianie clipem na Cdc1/nav0. Witam Jaki emulator Pan zastosował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi