murgal Opublikowano 13 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2016 Cześć, Mam problem z przednim zawiasem (chyba). Mianowicie podczas ruszania i gdy natrafię na dołek (np. na parkingu) słychać pojedyncze stuknięcie. Podczas jazdy po nierównościach jest OK i nic nie stuka, tylko przy małych prędkościach. Z reguły dzieje się to na skręconych kołach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawekpetryk Opublikowano 13 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2016 Cześć Łącznik stabilizatora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murgal Opublikowano 13 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2016 (edytowane) Hmm, no nie wiem, bo stuk czasami pochodzi z lewej strony, a dość często tak jakby z środkowej części (pod silnikiem?) Edytowane 13 Lipca 2016 przez murgal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 13 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2016 Jedz do myjni samoobsługującej i weź wężyk wysokociśnieniowy i umyj przednie zawieszenia łącznie z kołami. Bo u mnie też stukało mimo nowe wahacze itd. Ale po umyciu myjką wysokociśnieniową przestało stukać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karllo Opublikowano 13 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2016 Samochód ma to do siebie że takowe stuki mogą nieść się po nim i zdaje się nam, że tam gdzieś słychać a to gdzie indziej. Podjedź do kogoś na szarpaki, podnośnik etc i niech ci sprawdzi co ma luzy i co może stukać. Może zbliża ci się przegląd coroczny i wtedy możesz poprosić o porządne sprawdzenie. Myjka wysokociśnieniowa... ciekawe rozwiązanie na stuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 13 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2016 kolega airbites oględnie mówiąc ma ciekawe pomysły :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murgal Opublikowano 13 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2016 Panowie... Stukać stukało, mechanik kilka dni temu wytypował sworzeń dolny lewy, wymienił wczoraj i daje stuka, wiec zapytałem Was. Dzisiaj pojechałem na szarpalki, wyśmiali mnie i okazało sie ze ten nowy sworzeń jest rozsypany. Uwaga na sworznie febi... Zamówiony Trw jutro montaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olos47 Opublikowano 28 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 W megane III cały wahacz oryginalny Renault kupisz na internecie za ok. 200 zł. Zabawa ze sworzniami, tulejami nie ma sensu. Kupiłeś dwa zamienniki; dwa razy robota - wyszło cię więcej niż nowy wahacz oryginalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cemaksiu Opublikowano 13 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Dokładnie, nie ma sensu wymiany samych sworzni czy tulei, w efekcie taniej a przede wszystkim lepiej wymienić cały wahacz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teg Opublikowano 21 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 A nie jest może tak, że słyszysz to jakby z drzwi lub z podłogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi