KarpYou Opublikowano 8 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Witam, czy ktoś posiada może Media Nav z Clio IV i mógłby podać jej wymiary? Media Nav z Dacii ma z tego co pisał zajchow ok. 19,5 na 12,3 i widziałem, że nawet całkiem ładnie można ją upchnąć w ramkę 2din dedykowaną do Megane II, jednak ta z Clio IV bardziej mi się podoba, i chciałbym zorientować się czy podejdzie do konsoli z Meganki bez jakiejś większej rzeźby, czy trzeba będzie trochę pokombinować ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamerio Opublikowano 8 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 z tego co mi wiadomo MN z Clio nie podejdzie - będzie za bardzo wystawać bo ma podobno inny kształt itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KarpYou Opublikowano 8 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 (edytowane) Gdyby ktoś był zainteresowany, to od osoby która posiada Media Nav z Clio IV na sprzedaż otrzymałem takie wymiary (21,7 szerokości, 11 wysokości i 18 głębokości). Więc trzeba by wycinać konsolę na szerokość, żeby to upchnąć no i zostałaby jeszcze szpara do zakrycia (ok. 1,5cm) nad lub pod radiem. Edytowane 8 Maja 2017 przez KarpYou Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voice Opublikowano 27 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2017 Panowie czy pomoże ktoś aktywować kamerę cofania. Mam wersje 4.0.6. Znalazłem na necie instalację oraz włączenie jakiś filtrów i niestety kamera nie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiat Opublikowano 17 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2017 Grzebię forma już ze 2h i nie mogę znaleść czy można aktualizować mapy w medianav z poziomu USB? Czy trzeba odblokować do commandera? Może ktoś jakiś link podać do takich informacji? p.s. radio FM już działa :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 18 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 Odblokować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiat Opublikowano 19 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2017 Wiem, że odblokować ale czy nie można zrobić aktualizuj z poziomu mapy, programu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiat Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Słuchajcie, mam problem z sygnałem GPS. Wszystko działało super, fix łapał po kilku sekundach, 8 satelit itp. Zatrzymałem samochód na parkingu, przodem do słońca na cały dzień. Uruchamiam autko, a tu navi nie łapie fixa. Złapała dopiero po ok. 30 min! Teraz jest różnie, raz łapie szybko, ale 3 max 4 satelity, raz łapie bardzo długo lub wcale. Nie znalazłem zależności od warunków pogodowych czy innych. Antena GPS zamontowania pod daszkiem zegarka, jak w poradniku. Mogła antena się przegrzać od słońca czy coś w sofcie padło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajchow Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Raczej szukaj przyczyny po stronie anteny, sprawdź czy jest poprawnie podłączona albo wymień na inną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamerio Opublikowano 12 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2017 Spotkał się ktoś może z anteną podwójną? - tzn aby miała 2 wyjścia Fakra?? Mam MN z DAB, potrzebuje ono osobnej anteny, kupiłem osobną "na szybę" jednak jest tragiczna, nie odbiera dobrze żadnej stacji :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naciu Opublikowano 15 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 Wydaje mi się, że widziałem przejściówki na alledrogo z podwójnym fakra. Poszukaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamerio Opublikowano 9 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2017 Kupiłem i zamontowałem kamerkę cofania, mam jednak teraz mały problem z podłączeniem - z tyłu do kamery w zestawie do podłączenia był cinch z dodatkowo wystającym czerwonym luźnym kabelkiem oraz czarna wtyczka z czerwonym i czarnym - podłączyłem je do masy i "+" od światła cofania. Do MN poprowadziłem cinch - z tej strony tak samo luźny czerwony kabelek - rozumiem teraz ze cinch podłączam do pinów 9 i 21, a co z tym czerwonym kablem na obu jego końcach, on za coś odpowiada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adap Opublikowano 30 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 A ja się pochwale, właśnie skończyłem montaż z MediaNav z clio i wyszło całkiem przyzwoicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajchow Opublikowano 31 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 @ Adamerio kabelkiem czerwonym podajesz plus ze światła wstecznego z jednej strony, a z drugiej podłączasz go przy radiu do pinu 3 @ adap spoko wyszło , tak jak podejrzewałem radio wchodzi w zatokę zmieniarki czy tam gdzie normalne radio?, konieczne jest poszerzanie otworu w konsoli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adap Opublikowano 31 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 Niestety w konsoli musiałem rzeźbić bo jest za wąska, a ta poprzeczkę środkowa co jest między radiem a zmieniarka tez wyciąłem. A jeśli wyświetlacz ma pasować krzywizna do kokpitu to jednostka centralna jest pod katem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi