Adamerio Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2018 W oryginalnym działało, w Media Nav pomimo połączenia pinu 1 z 13 opcja ta nie działa :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kenio88 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2018 (edytowane) Witam Jestem na etapie montażu i uruchamiania radio/navi i mam pytanko mianowicie przed zmianą na MediaNav z Captura posiadałem w swojej Megi zamontowaną zmieniarkę w konsoli a tuner w bagażniku po zmianie nie mam podświetlenia przycisku uruchamiania i głośności w radio/navi odnalazłem ten kabelek - niebieski który odpowiadał za podświetlenie zmieniarki lecz nie wiem gdzie go mam podłączyć przy Navi aby się przyciski świeciły. Czy ktoś z forumowiczów mógł by pomóc w tym temacie i wskazać gdzie ten przewód podłączyć ? (no chyba że przyciski zasilane są w inny sposób ?). Z góry dziękuję za pomoc. Dałem ciała, nie zwróciłem uwagi na instalację od strony auta oczywiście brakowało przewodu (pomarańczowego ) który powinien znajdować się na 6 miejscu w kości ISO (zasilania) po wpięciu na jego miejsce przewodu niebieskiego przyciski reagują i zaświecają się z momentem przekręcenia manetki od świateł. Edytowane 8 Sierpnia 2018 przez Kenio88 Pośpiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamerio Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Jak wiemy żadna z uniwersalnych ramek nie pasuje, a jako że lubię mieć zrobione wszystko idealnie postawiłem na rzeźbienie - kupiłem ramkę z Dacii Sandero, przyciąłem do odpowiedniego rozmiaru a następnie przy pomocy żywicy, włókna szklanego i miękkiej szpachli scaliłem ze sobą 2 elementy. Testowo zakładałem i ściągałem cały panel 3 razy - wszystko ładnie się trzyma, nic nie pęka, nic nie trzeszczy - jest twardo i elastycznie Tak to wygląda po wstępnym przeszlifowaniu dremelem - jutro ostatnia warstwa szpachli/żywicy i końcowe szlifowanie ręczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klechu92 Opublikowano 5 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2018 Przekopałem się przez cały wątek i chciałbym tylko potwierdzić poniższe zdania Montując Media Nav zyskujemy - nawigacja z GPS - zestaw głośnomówiący po BT - USB + AUX - możliwość podłączenia kamery cofania Za to tracimy - wyświetlanie informacji z radia na "małym wyświetlaczu" (wyświetlana jest tylko godzina + temperatura[?]) - schowek pod radiem Przy okazji pytanie czy pilot przy kierownicy działa w pełni? Tj włącznie z "rolką" z tyłu do skanowania stacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamerio Opublikowano 5 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2018 Co do wyświetlacza od oryginalnego radia - tak po montażu MN wyświetlana jest tylko godzina i temperatura. Pozostałe informacje o stacji i granym utworze wyświetlane są na ekranie MN. -po podłączeniu modułu BIC dostajemy informacje w trybie "ECO" - spalanie, dystans, styl jazdy itd. - poza USB i AUX można odtwarzać piosenki również poprzez BT -po wgraniu nakładki i uwolnieniu MN dostajemy również odtwarzacz filmów -ja mam np. topową wersję i mam 2 radia - zwykłe FM i cyfrowe DAB+ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matrosz Opublikowano 23 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2018 Jak sprawa wygląda w phII? Plus szukam adaptera ISO i nie mogę znaleźć na allegro żadnego odpowiadającego temu ze zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hwfreak Opublikowano 3 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2018 Dnia 8.04.2018 o 12:32, Adamerio napisał: Co do mikrofonu również polecam wyżej wspomniany mikrofon z Dacii/Captura Pytanko jak idą piny? Czarny to masa, czerwony zasilanie a żółty sygnał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byaro16 Opublikowano 6 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2019 Czy ktoś próbował podłączyć medianav evolution V2 z androidem do naszych meganek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamerio Opublikowano 6 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2019 (edytowane) Wtyczki i wymiary są te same, jedynym obecnie problemem jest dość wysoka cena oraz nadal chyba brak uwolnienia^^ Edytowane 6 Maja 2019 przez Adamerio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klechu92 Opublikowano 7 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2019 Pod jaka nazwa można wyszukać v2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thedvl Opublikowano 24 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2019 (edytowane) Efekt połączenia oryginalnej ramki z inną od Dacii : Edytowane 29 Czerwca 2019 przez thedvl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byaro16 Opublikowano 25 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2019 Ramka od dacii jest za ramką od megane? Od jakiego modelu dacii wykorzystałeś ramkę. Ramka od megana jest pomalowana, oklejona czy poprostu ją zmatowiłeś ? Masz zdjęcia jak to wyglądało etapami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thedvl Opublikowano 29 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2019 (edytowane) Niestety nie mam zdjęć z całego etapu. W każdym razie, powiększyłem otwór w oryginalnej ramce, wycięty fragment ramki od Sandero 'wspawałem' , kilka razy szpachlowałem i na koniec malowanie. Zdjęcia dodałem do poprzedniego posta. Edytowane 29 Czerwca 2019 przez thedvl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian-lewy Opublikowano 5 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2019 Ja niestety już się z Megane pożegnałem, tak u mnie finalnie wyglądało. Niestety po kilku wyjmowaniach konsoli pękła szpachla lecz nic już z tym nie robiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byaro16 Opublikowano 25 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2019 To jeszcze ja się pochwalę moim wpasowaniem media nav w megane 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi