mariuszekf Opublikowano 16 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 (edytowane) Witam może ktoś przerabiał to u siebie i wie dlaczego tak się dzieje, wymieniłem prowadnice, klocki hamulcowe dobre. Przejechałem z 1000 km i nadal klocki nie biorą po całości, a druga strona ok. Sorry ale zdjęcia nie chce mi dodać, mobilne forum Dodano: 16 lip 2016 - 17:15 Tak to wygląda Edytowane 16 Lipca 2016 przez mariuszekf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tetryk Opublikowano 16 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 Cześć Jeśli tarcze wyglądają tak jak na zdjęciu to klocki nie są dobre-ani pod względem jakości , ani pod względem łatwości poruszania się w prowadnicy, żeby to poprawić to trzeba zmienić tarcze i klocki na nowe (przetaczanie tarcz w takim stanie nie ma sensu ,a klocki pewnie są dosyć twarde lub posiadają dużą domieszkę mosiądzu - stąd ten efekt) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszekf Opublikowano 16 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 (edytowane) Klocki orginalne renault zakładal serwis, zacisk wyczyszczony i nasmarowany smarem plasttube chodzą leciutko. Byłem na przeglądzie i na ścieżce biorą jak zyleta oba z taką samą siłą, tylko ten wygląd, a poza tym jakby była wina klocków to druga strona była by taka sama a jest dobrze Edytowane 16 Lipca 2016 przez mariuszekf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tetryk Opublikowano 16 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 Nowe klocki założyli na stare tarcze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszekf Opublikowano 16 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tetryk Opublikowano 16 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 A przetoczyli stare tarcze ? Jeśli nie a były na niej rowki , to do tych rowków dotarły się klocki i taki jest efekt końcowy. . .jedyne wyjście to przetoczyć tarczę i zeszlifować klocek - Ale przy tym stanie tarczy to nieopłacalne ... dojeździć do końca i następnym razem wymienić wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszekf Opublikowano 16 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 Pewnie tak będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi