Fantasta Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2016 (edytowane) Witam wszystkich. Zakupiłem sobie megane i mam jedno spostrzeżenie. Trochę głośno chodzi mi turbina i spust powietrza po zdjęciu nogi z gazu. Znalazłem na początku luźna rurę od strony IC. Zaznaczyłem na zdjęciu. Miękka rura przymocowana jest do metalowej części IC. Jest oczywiście cała od oleju w tym miejscu. Gdy odkręciłem ja z drugiej strony to z plastikowej części skapały 2 krople oleju. Bierze mi też trochę oleju . Turbo od strony dolotu też jest mokre. Czy tam jest jakiś uchwyt czy system zamocowania specjalny? Edytowane 13 Sierpnia 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aro82 Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 http://megane.com.pl/topic/66874-olej-na-alternatorze-15dci-110km-foto/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi