Kamcinio Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2016 (edytowane) Witam. Przy jeździe autostradowej, tzn. gdy długo auto jest wkręcone na wysokie obroty po jakimś czasie (kilka kilometrów) wyłącza się instalacja gazowa, auto przełącza się na PB. W ślad za tym wyłączają się kontrolki od gazu i nie ma możliwości przełączenia auta na LPG (przycisk nie reaguje). Dopiero gdy dam odpocząć autu na postoju ok. 10 minut, po odpaleniu wraca wszystko do normy, kontrolki się świecą i można jechać na LPG. Jaka może być tego przyczyna? Instalacja ma 4 lata. oprócz tego nie ma żadnych problemów. Pozdrawiam Edytowane 13 Sierpnia 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_07 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Przeczyść styki przy akumulatorze zasilające sterownik lpg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek65 Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Jak przez 10 dni tylko jedna osoba ci odpisała, to ja bym opisał problem na forum LPG. http://lpg-forum.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo22 Opublikowano 9 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 (edytowane) w mojej instrukcji od lpg jest jasno napisane że następuje automatyczne przełączenie na pb po przekroczeniu pewnych obrotów jak i przy braku ciśnienia w butli automatycznie przełącza się na pb Regulamin pkt. 5.7 Ludzie :!: Czytajcie przed wysłaniem to co palce "nastukały" na klawiszach :!: Poprawcie, wstawcie odpowiednie znaki przestankowe. Zacznijcie nowe zdanie wielką literą :!: Nikt was nie goni :!: Nie ogłaszaliśmy konkursu wklepywania literek na czas :!: ;) -Prezes Edytowane 10 Listopada 2016 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gimak Opublikowano 10 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 A jaka to instalacja? Może być tak, że przy tej jeździe autostradowej sterownik gazowy tak się nagrzewa, że jego zabezpieczenia termiczne przełączają silnik na benzynę, a sterownik gazowy przechodzi w stan "uśpienia" i budzi się jak jego temperatura spadnie do odpowiedniej wartości - to takie zabezpieczenie sterownika przed uszkodzeniem, jak jest zamontowany w zbyt gorącym miejscu. Takie zabezpieczenie jest w Prinsie, ale jak dokładnie to działa nie wiem, bo u mnie taka sytuacja nie miała miejsca. Podobne objaw brak możliwości przełączenia na gaz, przez jakiś okres czasu (wg instrukcji 10 min, ale nie patrzyłem na zegarek), występuje wtedy jak reduktor jest zanieczyszczony i ciśnienie gazu skoczy za wysoko, ale u mnie wtedy silnik nie przechodzi na benzynę tylko gaśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cemaksiu Opublikowano 25 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 Zacząłbym od filterków gazowych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi