Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

brak podświetlania panelu nawiewu i klimatyzacji

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Kupiłem właśnie megane III z 2010 roku z klimatyzacją manualną. Zauważyłem wczoraj w ciemnościach garażu, że brak jest podświetlenia pokręteł regulacji nawiewu i klimatyzacji. Pozostałe podświetlenie (radio, kieszeń karty, gniazdo zapalniczki) działa ok. Sprawdzałem w instrukcji obsługi, czy jest bezpiecznik, który za to odpowiada, ale takowego nie znalazłem. Proszę zatem o podpowiedź, co może być przyczyną tej awarii i jak zdemontować panel, w którym te pokrętła się znajdują. Pozdrawiam wszystkich.

Też tak może być, że padły żaróweczki. Diody to raczej nie są. Pytanie tylko jak się do tego ustrojstwa dobrać.

Dodano: 21 sie 2016 - 19:16

Już wszystko wiadomo. To były żarówki. Demontaż prosty i szybki. Montaż również. Jeśli ktoś będzie potrzebował, to służę poradą. Temat zamknięty.

• 1 rok później...

Witam,

Mam ten sam problem co kolega Mirek.

Czy mógłby któryś z kolegów podpowiedzieć jakiego typu żarówki są w panelu klimatyzacji manualnej oraz czy mógłby ktoś wrzucić zdjęcie jak powinien wyglądać sprawnie podświetlony panel klimatyzacji manualnej w Megane III 2010r. nigdzie nie znalazłem zdjęcia jak to w nocy powinno wyglądać. W tej chwili nic mi się nie świeci, a jeszcze parę dni temu przed wymianą filtrów świeciła się zielona kontrolka na środkowym pokrętle "AC" ta górna. Dodam, że lampka w środku pokrętła AC po naciśnięciu się zapala(zółty-pomarańcz) oraz przyciski od recylkulacji powietrza i ogrzewania tylnej szyby też się świecą po włączeniu.

A może jest to wina jakiegoś bezpiecznika pod pokrywą silnika? Tylko którego?

Pomoże ktoś?

• 2 lata później...