Skocz do zawartości

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Obudowa filtra powietrza

markis80

Rekomendowane odpowiedzi

[[Template forums/front/topics/postContainer is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]]

Pierwszy raz widzę. To nie jest oryginalny element. Jeżeli też pod kolektorem ssącym, to może był kiedyś podłączony wakuometr. Bynajmniej tam się go podłącza. Może w filtrze też?

Edytowane przez mireczek01

Takie samo mam patrząc od przodu na kolektor ssący po prawej stronie ale tamto wygląda na oryginalne . Zatkać to żeby nie łapał lewego powietrza??

Edytowane przez markis80

ale tamto wygląda na oryginalne

Chyba jednak, nie. W aluminium łatwo zrobić tak, żeby wyglądało jak oryginalne. Zobacz w sieci taki kolektor jaki podawałem Ci w poście dotyczącym uszczelek (8200329496). Nigdzie nie widać dodatkowego wejścia. Zataj obydwa króćce.

Aha, w plastikowym kolektorze. Na pewno dorobione. Nie jest to element oryginalny. Tak jak pisałem, wcześniej, na kolektorze montowano kiedyś wejście do podłączenia wakuometru. Ale w dzisiejszych czasach samochód ma od tego czujniki elektroniczne. Na zdjęciach widziałem, że masz gaz, może to coś do gazu. Niech spece od gazu się wypowiedzą. W starszych generacjach gazu były chyba łącza do podciśnienia reduktora LPG.

Niestety na gazie się nie znam. Może wcześniej miał inną instalacje i wymienił. Bynajmniej te króćce nie są potrzebne, zaślep i tyle.

Wygląda to tak i ten wężyk idzie gdzieś w dół silnika. Auto ma gaz jak to coś zmienia.

post-94897-1477772047,772_thumb.jpgpost-94897-1477772056,2153_thumb.jpg

To jest podciśnienie do reduktora LPG.

Wkrętka w filtrze powietrza jest zbędna, chyba jakiś praktykant pomylił kolektor ssący z filtrem powietrza :)