MeganeEr Opublikowano 10 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 (edytowane) Witajcie, założyłem świeżo zimowe koła do megane III coupe 1.6. Nie mogę znalezc info na samochodzie odnosnie cisnienia do kół 15 calowych (jest tylko do 17 lyb 16). Opony to 195/65/15, jakie jest wlasciwie cisnienie do dróg nieautostradowych? Dzięki :) Regulamin pkt. 5.6-Prezes Edytowane 10 Listopada 2016 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moorgan Opublikowano 10 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 2.0 bara przód i 2.2 bara tył Wysłane z mojego Nexus 5X przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jose22 Opublikowano 10 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 (edytowane) U mnie jest takie Edytowane 10 Listopada 2016 przez jose22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamiGo Opublikowano 10 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 Ogólnie proponował bym na przód 2.4 i na tył 2.2 lub 2.2 na przód i 2.0 tył. Przy mniejszym ciśnieniu wzrasta przyczepność oraz spalanie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeganeEr Opublikowano 10 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 Dziękuję, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaba27 Opublikowano 10 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 osobiście posiadam letnie jak i zimowe rozmiar własnie 195/65/15 i mam tak przód 2.4 autostradowo 2.3 nieautostradowo tył 2.2 autostradowo 2.0 nieautostradowo Ps. zauważyłem, że jak cały czas trzymam ciśnienie autostradowe to samochód lepeiej się zachowuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeganeEr Opublikowano 11 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 Zrobiłem 2.4 przód i 2.1 tył i świetnie jest, komfort ok, ogolnie dużo wygodniej niż na fabrycznych 17 205/50 ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomgrandtour Opublikowano 11 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 Wyczułem, że im niższe ciśnienie tym Meganka się lepiej prowadzi i trzyma drogi, ustawiam tak minimalnie, żeby mi czujniki nie robiły alarmu jak spada temperatura zewnętrzna, daje 2,2/2,3 przód, 2,1/2,2 tył, Jak miałem 2.8 z przodu, to skakała jak ping pong na autostradzie. Duże lacie nie maja nic wspólnego z komfortem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarnyfluence Opublikowano 11 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 (edytowane) Wczoraj zmieniłem opony na zimowe, jeżdżę na 16. W warsztacie w którym naprawiam swoje samochody od 20 lat, właściciel powiedział że ciśnienie w oponach będzie 2,4 na zimę, ponieważ pod wpływem minusowej temperatury na zewnątrz ciśnienie w oponach obniża się. Dlatego lepiej jest mieć wyższe ciśnienie zimą. To tyle w tej kwestii. Edytowane 11 Listopada 2016 przez czarnyfluence Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamiGo Opublikowano 11 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 (edytowane) Miedzy innymi dlatego warto kontrolować ciśnienie w gumach. Ciężko jest wyczuć wzrokiem że ma się np. 1.8 czy 1.5 bara, a to szkodzi oponą i jest niebezpieczne. U mnie staram się przynajmniej raz w miesiącu skontrolować ciśnienie ;) Edytowane 11 Listopada 2016 przez AdamiGo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeganeEr Opublikowano 12 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 (edytowane) Dzięki Edytowane 12 Listopada 2016 przez MeganeEr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi