ayasecon Opublikowano 14 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Witam. O problemach z moją Megane można by było napisać już książkę - mimo że ten samochód mam jakieś pół roku. Tym razem jedna poszło coś grubszego i nie mam pojęcia jak się za to zabrać... Trzy dni temu samochód nie chciał odpalić ze względu na wyczerpany akumulator i przypadkowo zostawiłem na mrozie niezatrzaśnięty (ale zamknięty) bagażnik, w którym trzymałem rzeczy do przygotowania do jazdy. Samochód stał 2 dni bez zasilania (bo mam badziewiasty prostownik) i też jak tylko akumulator się podładował, podłączyłem go do samochodu. Pierwsze co zauważyłem to to, że komputer wywala ciągle, że bagażnik jest otwarty i na desce rozdzielczej informacja o niezamknięciu drzwi. Przez to komputer nie pozwala mi zamknąć drzwi z pilota. Same zamki drzwi działają i się zatrzaskują, bo testowałem je na pięciu-sekundowym przytrzymaniu przycisku zamknięcia drzwi. Samochód nie odpowiada na przycisk do otwierania bagażnika na karcie - nie świecą się kierunkowskazy, jak to bywało. Podobnie w przypadku próby zamknięcia i otwarcia drzwi z pilota - kierunkowskazy nie włączają się przy otwarciu i próby zamknięcia pojazdu, ale sam mechanizm otwarcia i próby zamknięcia działa. Same kierunkowskazy przy jeździe działają. Co nie działa nie tak? Elektryka, czy sam zamek? Sam zamek to chyba nie sztuka kupić na allegro i zamontować sam, a jeśli chodzi o tutaj o grubszą elektrykę to kiepsko. Jednak swoje zamek kosztuje, to też nie chcę wyrzucać pieniędzy w błoto. Da się może jakoś awaryjnie zatrzasnąć ręcznie zamek bagażnika od środka, tak abym mógł zamykać drzwi z pilota i nie wywalało błędu na ten czas? Bardzo proszę o odpowiedź. Może ktoś miał podobny problem. Do dobrego elektryka teraz ciężko się dostać - trzeba czekać półtora tygodnia. Chyba przez te mrozy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n1gdy Opublikowano 14 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 To jest kombi? Jeżeli tak to miałem podobnie, a wystarczyło w otwartej klapie bagażnika wcisnąć jeszcze razem przycisk otwarcia klapy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayasecon Opublikowano 14 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 (edytowane) To jest kombi? Niestety, ale jest to trzydrzwiowy hatchback. Edytowane 14 Listopada 2016 przez ayasecon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi