Barnaba27 Opublikowano 18 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 Witam:) Nie mogę sobie poradzić z brzydkim zapachem zaraz po włączeniu wentylatora nadmuchu w kabinie. Odgrzybiałem miejsce montażu filtra oraz dałem nowy filtr. powtarzałem całą operację dwa razy. Podejrzewam, że coś śmierdzącego siedzi jeszcze w kanałach dolotu powietrza do kabiny za plastikową maskownicą na podszybiu. nie mam pojęcia jak bez demontażu tej części tam wszystko wyczyścić, może ktoś na forum miał podobny problem ps. aplikacja środka czyszczącego przez otwory przy wycieraczkach pomaga na krótko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastian_wifi Opublikowano 18 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 To wszystkie środki ze sklepów to są o kant tyłka rozbić. Trzeba jechać do profesjonalnego serwisu i zrobić ozonowanie. Trzeba się też liczyć z tym, że jak klimatyzacja jest mocno zapuszczona to już jej nic nie pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lufa Opublikowano 19 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Też raki smrodek miałem po 2 miesięcznej awarii klimatyzacji. Przez 2 tygodnie capiło. Jeżeli klimę ciągle używasz to faktycznie szukaj zbutwiałych liści w podszybiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0MIN Opublikowano 5 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2019 Witam Mam problem z dziwnym zapachem z nawiewu tzn po uruchomieniu samochodu zapach z nawiewu jest taki jakby ulatnial sie czynnik chlodzacy (dokladnie taki zapach wystepuje w wezach od klimatyzacji), klimatyzacja chlodzi bez problemów, macie jakieś pomysły ? REGULAMIN - pkt 5.6 literki PL - mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raw_allegro Opublikowano 29 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2019 Dnia 5.05.2019 o 17:38, D0MIN napisał: Witam Mam problem z dziwnym zapachem z nawiewu tzn po uruchomieniu samochodu zapach z nawiewu jest taki jakby ulatnial sie czynnik chlodzacy (dokladnie taki zapach wystepuje w wezach od klimatyzacji), klimatyzacja chlodzi bez problemów, macie jakieś pomysły ? REGULAMIN - pkt 5.6 literki PL - mireczek01 Hej Być może mam ten sam problem, bo nie mogę sobie poradzić z dziwnym zapachem. Samochód rozebrany do blachy, wszystko na wierzchu, wszystkie kanały nawiewów odłączone, więc powietrze wylatuje prosto z mieszalnika czy może to się rozdzielacz nazywa? Przez wyjścia z rozdzielacza widzę, że parownik czyściutki (sam kilka razy czyściłem najpierw) ale po włączeniu obiegu powietrza smród. Wewnątrz parownika jest trochę tłustego osadu, może to ten olej z układu z czynnika? Na podpięciu do parownika widać z ruki po lewej jakby coś kapało bo zostawia brązowe ślady poniżej. Jakieś pomysły? Pozdrawiam RAW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi