19mariusz59 Opublikowano 23 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Witam, mam problem ze światłem pozycyjnym z przodu i z tyłu RM III (2009 lipiec). Zaczęło się od tego, że nie świeciła mi lampka (lewa) oświetlenia tablicy rejestracyjnej. Postanowiłem wymienić żarówki w obu lampkach oświetlenia tablicy, czym spowodowałem przy wyjmowaniu żarówki z prawej lampki zanik świateł pozycyjnych z przodu i z tyłu oraz oczywiście w dalszym ciągu brak ośw. tablicy rej. Sprawdziłem wszystkie bezpieczniki dostępne od lewej stronie (od kierowcy), ale niestety żaden nie jest przepalony, a na dodatek spowodowałem brak możliwości regulacji położenia wysokości świateł przednich (stoją w jednej pozycji), oraz brak możliwości regulacji przyciemniania i rozjaśniania oświetlenia zegarów tablicy. Wiem że sam sobie nie poradzę i dlatego proszę Szanownych Forumowiczów o pomoc w usunięciu usterki. Z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit-men Opublikowano 23 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 (edytowane) Obok aku jest jeszcze jedna skrzynka w której jest masa bezpieczników i tam za światła pozycyjne i nie tylko odpowiada bezpiecznik nr. 1 i 2 obydwa to 7,5A . Trzeba tam się dostać i posprawdzać. Tak jest M II ph II być może w M II jest podobnie. Edytowane 23 Listopada 2016 przez pit-men Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19mariusz59 Opublikowano 28 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 Dzięki Kolego, podejrzewałem że tam znajdę rozwiązanie. Ale producent nam nie ułatwia gdyż te bezpieczniki są odwrócone podstawą do góry i nie każdy domyśli się jak się do tego zabrać. Chodzi pewnie o to, żeby serwisy miały na czym zarabiać chociażby chodziło tylko o głupi bezpiecznik. Jeszcze raz dzięki. Pozdrawiam. 19mariusz59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi