Debol Opublikowano 23 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 (edytowane) Witam Chciałem się dowiedzieć jak zresetować liczbę KM pod ogólnym przebiegiem. Znalazłem instrukcję do tego ale do Scenica i chce się dowiedzieć czy to też zadziała tutaj. Edytowane 24 Listopada 2016 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 23 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Pewnie chodzi km nie konie mechaniczne. Wystarczy ustawić licznik manetką w wycieraczce na kilometry i przytrzymać kilka sekund. Cyfry w dolnym rzędzie pokażą 0. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Debol Opublikowano 23 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Dobra to zresetowałem ale przełączyłem sobie też na Paliwo i też dałem na 0 i tu też mi zniknęło ilość km do przejechania do następnego tankowania. To jest jakiś błąd czy to się pojawi po pewnym czasie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 23 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 (edytowane) W liczniku masz dwa resety. Jeden to reset przebiegu "dziennego", działa gdy licznik pokazuje w dolnym rzędzie przejechane kilometry. Drugi to reset komputera pokładowego, działa gdy zamiast kilometrów są wskazywane dowolne parametry komputera pokładowego. Należy uważać co chce się zresetować dłuższym przyciśnięciem przycisku w manetce. Wszystko dokładnie opisane w instrukcji obsługi która jest dostępna w dziale download. Po zresetowaniu komputera ponowne dane pokażą się po przejechaniu minimum 300m. Edytowane 23 Listopada 2016 przez aniewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 24 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 jak zresetować liczbę KM pod ogólnym przebiegiem. A ja myślałem, że wartość KM jest stała w każdym aucie, no chyba, że ktoś założy sobie chipa. Jednak po tym zabiegu też wartość powinna być dalej już stała :) Zastanów się co znaczą skróty km i KM ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 24 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Znalazłem instrukcję do tego ale do Scenica i chce się dowiedzieć czy to też zadziała tutaj. Jak poszukasz to znajdziesz również do Megane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi