lendo Opublikowano 1 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 (edytowane) Witam Próbuję wybadać temat ale niestety bezskutecznie... Wyczytałem, że o ile olej warto mieć własny (Elf 5w40 SXR 900 to różnica x2 w ASO) to jak wygląda sprawa filtrów? Macie swoje czy bierzecie to co Wam dają? Koszt robocizny ASO to w mojej okolicy (ale raczej nie tylko) ~300 zł +/-50 z tego co widzę ale zastanawiam się jak się sprawa ma z filtrami? Jeden z ASO (nie będę może wymieniał z nazwy) zawołał mi za całość z ich częściami 800 zł a w innym gdy powiedziałem, że mam swój olej i części to cena spadła do 280 ale kręcili nosem na moje części. Koszt filtrów to jakieś 130 zł (gdy sam je kupie) więc jakieś 200-300 zł do przodu z 800 zł a jak by nie patrzeć to bak paliwa... Jakaś podpowiedź? ;) Edytowane 7 Grudnia 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 Ja też jeździłem na przeglądy do ASO ze swoim olejem ,troszkę marudzili, ale przegląd przeszedł OK. Wiadomo, kaska im odpada, ale jak będą za bardzo hałasować, to nawet robocizna im ucieknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behbeh Opublikowano 1 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 Ja miałem swój olej i filtry i nikt na nic nie marudził. Ceny nie pamiętam, ale uznałem ze można przeżyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deku Opublikowano 2 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 Ja też jak jeździłem ze swoimi filtrami i olejem nikt nie marudził (oczywiście wszystko z logo Renault, nie wiem jak by było, gdyby było no name). Adamowscy - Starogard Gdański. Na samej wymianie też nieźle zarabiają mimo (mimo, iż mi bardziej się opłaca jechać tam niż do Zdunka w Gdańsku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekht Opublikowano 2 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 Cześć Byłem kilka dni temu. Olej Elf wg specyfikacji Renault. Filtr Filtron. U Pietrzaka w Katowicach nie ma problemu. Koszt robocizny dla przeglądu po 4 latach ok 460zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lendo Opublikowano 2 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 Wielkie dzięki Panowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fourier Opublikowano 7 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 Ja daje swój olej, filtry ich - wilk syty i owca cała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastian_wifi Opublikowano 8 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Jak to mówią: jest dobrze jak jest dobrze ;) Oglądałem kilka miesięcy temu na TVN Turbo w programie Turbo Kamera jak facet z rocznym Renault Master pojechał do ASO Renault na przegląd i dał swój olej i swój filtr oleju aby mu założyli. Oczywiście ASO się zgodziło i przekazało, że niema problemu. Kilka tygodni później facet jechał autostradą i coś w silniku trzasnęło i auto stanęło. Dokładnie nie pamiętam co to była za usterka, ale zostało to zakwalifikowane pod wymianę całego silnika od nowa. Auto pojechało do ASO na lawecie a tam zonk bo się dopatrzyli, że filtr oleju mimo, że dedykowany do tego samochodu to jednak jak suwmiarką zaczęli mierzyć to się dopatrzyli, że pół milimetra krótszy hehe i odmówili naprawy na gwarancji. Facet zgłosił się do Renault Polska a tam drugi zonk bo powiedzieli to samo co ASO czyli, części nie od nas to nie kwalifikuje się do naprawy w ramach gwarancji. Oczywiście po straszeniu pozwami i interwencją telewizji wymiękli, ale teraz trzeba sobie zadać pytanie czy dla oszczędności 200-300 zł na rok warto ryzykować i potem tracić nerwy a nawet zdrowie. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fourier Opublikowano 8 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi