powertokeny Opublikowano 21 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 (edytowane) Hej, czy ktoś się orientuje ile mniej więcej kosztuje wymiana rozrządu dla Scenica 1.5 dci 110km KM z 2014 roku ? z robocizną oraz częściami ? dzięki! Edytowane 2 Stycznia 2017 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxi7 Opublikowano 21 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 Koszt kompletnego rozrządu wraz z pompą wody 400-500pln, robocizna w normalnym warsztacie 200-300pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtekp Opublikowano 31 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 Witam Potwierdzam, robiłem rozrząd ok. miesiąca temu w Megane dci 110 KM, całkowity koszt w Warszawie to 750 pln, oczywiście nie w ASO, tam po upustach i promocjach wychodził rozrząd 1900 pln. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 ASO lepiej omijać z daleka, za wymianę rozrządu wraz z pompą wody, wymianą płynu chłodniczego z termostatem zapłaciłem za robociznę 300zł. Zawsze przy każdej naprawie "mój" mechanik pozwala mi być przy samochodzie. Rozrząd wymieniłem po 160kkm. Zużycie niezauważalne ani na pasku ani na rolce myślę, że przejechał by drugie tyle. Natomiast pompa wody już mocno grzechotała i chyba już długo by nie pociągnęła. Także napinacz paska klinowego był w słabej kondycji, kółko było już niemal "kwadratowe" Oczywiście pasek klinowy zakładamy nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Przesadzasz zarówno z kwotą jak i przebiegiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
credo1 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 W grudniu 2016 wymieniałem komplet rozrządu z płynem za 380 zł. Pasek, napinacz-oryginał+ pompa aisin za 300 zł. Przebieg silnika 136 tyś. Stan części po tym przebiegu bez zastrzeżeń. Wcześniej samodzielnie wymieniałem pasek osprzętu Dayco 32 zł + rolkę napinająca caffaro za 30 zł. Oryginalna rolka była już mocno zużyta. Warsztat "Mechanik Renault" Cezary Zagórski polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi