Yakuz Opublikowano 28 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Witam. Czy ktoś próbował wkładać kompresor do 1.6 16v? Czy w ogóle silnik to wytrzyma? Jeśli tak to jaki kompresor i jakie mniej więcej mogą być koszty takiego zabiegu i czy w ogóle się zmieści pod maskę? Jestem nowy więc jak było to sorry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 28 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Chodzi Ci o kompresor czy turbosprężarkę. Kompresor było by ciężko ze zmieszczeniem obok alternatora i klimy. Turbosprężarkę łatwiej dostać. Ale w tym silniku nie sądzę. Po pierwsze ma plastikowy kolektor, więc tu zaczynają się już przeróbki, chociaż jak się chce to wszystko można zrobić. Zmieścił, by się na pewno i wytrzymał by parę kilometrów (za dużo pewnie nie). Co innego z silnikiem 2,0 16V tutaj szybciej można by wziąść części z siostrzanego 2,0T. Nie wiem czy od razu taniej by nie wyszedł swap od 2,0T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yakuz Opublikowano 28 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Chodzi mi o kompresor, a nie turbosprężarke. Tak myślałem, że największy problem to miejsce ale co z silnikiem? W sensie czy w ogóle by to wytrzymał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 28 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Poszukaj na forum tematu kol. Torek, On uturbił 1.8 16V. Kompresor do 2.0 chyba założył ktoś na forum meganecoupe, nie pamiętam czy tutaj też to było opisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ojinau Opublikowano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 A tak podsumowując sprzedaj 1.6 kup 2.0T. Gra nie warta świeczki bo i tak pieniędzy na to nie będziesz miał :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hwfreak Opublikowano 6 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 Wiem, że odkop ale bardziej od tego czy kompresor się zmieści i ile to kosztuje zastanawiam się czy komputer 1.6 16v K4M da radę wysterować "nadprogramowe" 40-50KM (zakładając, że kompresorem dobijemy z 115 do ~150-160KM). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi