murgal Opublikowano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 (edytowane) Cześć, Mam w MIII problem z delikatnym gibaniem się koła pasowego, są na to jakieś rady? Znacie kogoś kto się takimi rzeczami zajmuje? Stawiam albo na gibające się koło pasowe i pasek wpada w drgania albo na łańcuszek pompy oleju, najpierw chce wyeliminować koło pasowe... Po wymianie koła pasowego na koło z ASO problem znikł. Edytowane 15 Czerwca 2017 przez murgal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 Na tym filmie to ja nic nie widzę. Ale co do paska, to ja w swojej megi 3 dci z 2009 roku wymieniałem 3 miesiące temu pasek z rolką ( pasek zaczął się kończyć po 260 tys przebiegu) . Przed wymianą i po wymianie obserwowałem pracę pasków. Pasek u mnie pracuje bardzo równo, nie ma żadnych bić na lewo czy prawo. Jeżeli u Ciebie widzisz , że pasek "lata" to może być problem z jednym z kół pasowych , napinaczem, może samym paskiem? Ale poza tymi elementami może być też problem np. z alternatorem, lub z wałkiem napędu tego paska. Może coś z tego krzywą ośkę, dlatego są takie bicia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murgal Opublikowano 16 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 Tak jak napisałem - koło pąsowe ( nowe z ASO ) ma delikatne bicie. Pasek i napinacz nowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 18 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 koło pąsowe Ot ciekawostka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi