gilerson125 Opublikowano 2 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 (edytowane) Witam wszystkich :) Mam małe szybkie i zwięzłe pytanko. padły wtryski i pompa w Megane II 1.5 dci 82km KM i mogę tanio kupić taki zestaw w bardzo dobrym stanie. I stąd moje pytanie. U mnie mam w samochodzie są wtryski z końcówką nr 1Z planowane kupienie wtryskiwaczy z końcówką nr 1D. Czy te wtryski są zamienne?? Jak zmienię je razem z pompą i wklepie w kompa będzie to chodziło??? Dodam że wtryski są od Scenica. Edytowane 2 Lutego 2017 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 3 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 Co było powodem, że padła pompa i wtryski ?? Z którego roku auto ? Bo może okazać się ta zamiana niewystarczająca !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gilerson125 Opublikowano 7 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 Powodem byla opiłkująca bardzo pompa wysokiego ciśnienia. Która zawaliła wtryski. Dlatego pytam sie czy mogę zamienić wtryski. Wiem ze bez wymiany zbiornika, i przewodów sie nie obędzie. Ale tylko chodzi mi o to czy podejdzie zamiana ? Samochód z 2003r 1.5dci 82km. Dodano: 07 lut 2017 - 18:28 Odpowie mi ktoś czy mogę zamienić tak te wtryski ? Moje jak i te do kupna posiadaja 16cyfrowe kody. Tylko czy mogę tak je zamienić ? Proszę o rzetelna i szybką odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 7 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 Do silnika o mocy 82 KM były stosowane wtryski z końcówką 1D. Numer wtryskiwacza to EJBR04001D. Sam takie wymieniałem w tym silniku. Są zamienne z wtryskiwaczami EJBR01801A stosowanymi między innymi w scenicach o mocy 101 KM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gilerson125 Opublikowano 7 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 Dziękuję bardzo kolego aniewa za tak szybka i konkretna odpowiedz. W takim razie zamawiam pompę i wtryski i reanimuje moja renie :) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 7 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 zamawiam pompę i wtryski i reanimuje moja renie Zasady reanimacji znasz. Pamiętaj, że jak pominiesz chociaż jeden punkt to zaworki we wtryskiwaczach do wymiany. Najważniejsza w tym wszystkim jest rampa wtrysku. Pozostałe w niej opiłki idą bezpośrednio do wtryskiwaczy. Ciężko ją wyczyścić a używana może być też po opiłkach. Zbiornik najlepiej od benzyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 7 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 gilerson125 ; opisz swoją przygodę z opiłkami w temacie ;Opiłki metalu w paliwie w silniku 1,5 dci do roku 2006 , a tym samym inni skorzystają z Twojej wiedzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gilerson125 Opublikowano 8 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 Zasady reanimacji znasz. Pamiętaj, że jak pominiesz chociaż jeden punkt to zaworki we wtryskiwaczach do wymiany. Najważniejsza w tym wszystkim jest rampa wtrysku. Pozostałe w niej opiłki idą bezpośrednio do wtryskiwaczy. Ciężko ją wyczyścić a używana może być też po opiłkach. Zbiornik najlepiej od benzyny. tak znam znam :) rampę zamierzam kupić z serwisu nówkę także nie będzie z tym problemu :) Wszystkie węże mam nowe zbiornik tez zakupiłem właśnie od benzyny. Dzięki jeszcze raz za pomoc :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi