kitjaan Opublikowano 6 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 Witam, zakupiłem megane grandtour 1.6 16v z 2011r bez bluetooth, nawgiacji Chciałbym założyc bluetooth czy to wiąże się z wymianą ekranu na ekran do nawigacji? Ewentualnie jaka cena by byla za zalozenia bluetooth , bluetooth + nawigacja? Znacie jakies firmy które założą nawigacje/bluetooth do mojej meganki? Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukwisz Opublikowano 7 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 Możesz założyć niefabryczne np firmy parrot - potrafią podpiąć się pod oryginalne sterowanie z kieronicy (koledze w Oplu tak zrobili). Albo kupić radio poliftowe - tam już chyba BT był w standardzie. Nie musisz montować nawigacji by mieć BT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 8 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 (edytowane) Nie ma problemu z montażem radia BT i mikrofonu , nie musi być ekran nawigacji ( można dołożyć nawigacje również ) Radio , wyświetlacz , instalacja mikrofonu , mikrofon - ~400 - 450 zł Zestaw z nawi - 1100 - 1200 zł ( wszystkie elementy które są potrzebne do montażu ) Jak potrzeba wszystkie elementy mam Edytowane 8 Lutego 2017 przez cinas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoke1992 Opublikowano 21 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 W tym miesiącu montowałem nawigacje do meganki. Koszt 600 zł, radio orginalne zostawiłem. Ekran 100 , Sterownik 50, joystick 50, okablowanie 300, przesyłki 50. Mapy z sieci. Czas pracy 2 godziny montażowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 22 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 Daszek nawigacji i antena GPS w tych 600 zł? ,to dobrze kupiłeś sprzęt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoke1992 Opublikowano 22 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 (edytowane) Ekran wraz z daszkiem. Zapomniałem o antenie antenę zakupiłem wczoraj za 55 zł w pobliskim sklepie.(oczywiście uniwersalna). Cały zestaw po tanim kosztem udało mi się kupić. Wszystko zbierałem okazyjnie (nie rzucałem się na to by posiadać na już) Edytowane 22 Lutego 2017 przez Yoke1992 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deku Opublikowano 22 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 @Yoke1992 - smaka mi narobiłeś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoke1992 Opublikowano 22 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 Jak kupisz sobie zestaw to później pomogę Ci z mapami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deku Opublikowano 22 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 Dzięki - nie omieszkam wrócić do tego wątku jak już się odkuję finansowo - tylko w styczniu wydałem na auto 4,2tys (a to tylko przeglądy i ubezpieczenia). W pierwszej kolejności chcę jednak wyciszyć auto. A lista rzeczy TODO rośnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoke1992 Opublikowano 22 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 @deku również chcę wyciszyć, napisz mi na PW jak już skończysz i jaki efekt. Najlepiej zmierz go decymetrem przed i po :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deku Opublikowano 25 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Nie ma problemu z montażem radia BT i mikrofonu , nie musi być ekran nawigacji ( można dołożyć nawigacje również ) Radio , wyświetlacz , instalacja mikrofonu , mikrofon - ~400 - 450 zł Zestaw z nawi - 1100 - 1200 zł ( wszystkie elementy które są potrzebne do montażu ) Jak potrzeba wszystkie elementy mam Czy muszę zmieniać radio jak bym chciał dokładać navi? mam takie: Z tego co widzę po ogłoszeniach różnią się np. te panele sterujące. Jakie musi być żeby do Megane III ph3 pasowało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 25 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Radio może zostać nie ma potrzeby wymieniać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbr Opublikowano 25 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Planuję montaż nawigacji i zastanawiam się jaki wybrać ekran. Czy taki jak był montowany do samochodów z mojego rocznika (09) czy TomTom, czy też zamontować R-Link z wersji poliftowych. Czy będzie to działało? Czy ktoś już przerabiał ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 26 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Tak będzie działał R-Link ale jest więcej kabli do przeróbki , najlepiej kupić całą wiązkę z auta dawcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lufa Opublikowano 4 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 Ja proponuję zainstalujcie sobie tomtoma na forma i potestujcie. Szkoda kasy na taki gadżet . Ja mam seryjne navcre 8 z aktualnymi mapami. Beznadziejna nawigacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi