cieciej321 Opublikowano 16 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 Witam, ostatnio włączyłem automatyczne zamykanie się drzwi po przekroczeniu 10 km/h wszystko spoko działa tylko że od tego czasu przestał mi działać przycisk otwierania klapy bagażnika. Jak wyłączyłem tą opcje to samo - nie mogę się dostać do bagażnika ciągle zamknięty. Mam teoretycznie w aucie Hands Free ale praktycznie wiadomo jak to jest z 12 letnim autem - nie działa. Moja Meggi to 1.9 dci 120 km z 2005 roku kombi. Wszystkie drzwi działają oprócz klapy :o Coś mogło się stać z wiązką albo z samym przyciskiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hagi84 Opublikowano 16 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 Hej. Prawdopodobnie zbieg okoliczności. Wejdź przez tylną kanapę. Przy zamku będzie otwór z dźwignią do otwarcia zamka. Otwórz klapę i poruszaj nią, Zobacz czy w różnych pozycjach zamek działa. Może się okazać, że masz uszkodzoną wiązkę na połączeniu klapy z karoserią. Akurat w pozycji zamkniętej przewód ma przerwę. Sprawdź i daj znać, ewentualnie dezaktywuj automatyczne zamykanie i zobacz czy odblokuje klapę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cieciej321 Opublikowano 27 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Znalazłem winowajcę. Sprawdziłem przed znalezieniem winnego przycisk - suchutki i zamek - w eleganckim stanie, nasmarowany nic nie wyłamane, ale prąd nie docierał. Więc zdjąłem gumową otulinę z wiązki kabli między klapą a nadwoziem i wyciągnąłem luźny kabel. Domowa przeróbka - dodanie kilku centymetrowej wiązki kabla żeby połączyć i działa elegancko :) Całość zajęła około godzinki roboty także tragedii nie ma. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi