DawidNrw Opublikowano 19 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 Witam wszystkich forumowiczów. Jestem szczęśliwym posiadaczem megane 3 2.0 TCE w kombi z 2009 roku. Jak to po zakupie najczęściej bywa trzeba wymienić kilka rzeczy takich jak: Rozrząd kompletny, filtr paliwa, oleju, powietrza (nie wiem czy kabinowy, myślę że tak bo sprawa groszowa) i oczywiście wszystkie płyny Sprawa wygląda następująco mieszkam w Niemczech i za części mnie tutaj wyjdzie mega drogo więc postanowiłem okupic się w Polsce na stronach internetowych z częściami. Moje pytanie jest w jakie celowac firmy jeśli chodzi o filtry bosch, mann czy coś innego?? Jaki będzie odpowiedni rozrząd do tego auta i olej do silnika najlepiej zalecany przez producenta Serdecznie pozdrawiam DawidNrw!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 19 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 (edytowane) W większości najlepiej kupuj oryginały Renault. Większość części jest niewiele droższych niż zamienniki (oczywiście nie jakieś chińskie). Rozrząd czy filtry dopasują Ci w każdym sklepie po VIN-e. A olej to ELF 5W-40 najczęściej. Edytowane 19 Lutego 2017 przez mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawidNrw Opublikowano 19 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 Elf 5w40 Evo 900 sxr pasi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylan Opublikowano 19 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 ten pasi, generalnie ma spełniać normę RENAULT RN0710, najlepiej wymieniać nie rzadziej niż co 15tyś km. Razem z rozrządem standardowo pompa wody. Ja bym wymienił jeszcze pasek akcesoriów i rolki (mi zaczął hałasować po 60tyś). W tym silniku niesprawny pasek akcesoriów lubi wkręcić się w rozrząd. Samo Renault zaleca wymianę co 6 lat lub 120 tyś. km. Podobnie wygląda sprawa z kołem pasowym. No i świece co 60 tyś. Jak wymieniałem w Polsce w ASO to rabat na części był co najmniej 40% na samochód z tego rocznika, więc cena wychodziła praktycznie jak bym kupił gdzieś samemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawidNrw Opublikowano 21 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Powie mi ktoś może jaka baterie włożyć do karty? Bo komputer pokazuje mi że powoli pada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 21 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 A tak ciężko wyjąć, sprawdzić i kupić taką samą lub jej odpowiednik U mnie jest CR 2025 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawidNrw Opublikowano 5 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Panowie jakie zarowki ledowe włożyć do samochodu tak żeby nie pojawiały się błędy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi